Foto: AP Photo/Susan Walsh
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

President Trump sier han vil avslutte militærøvelsene mellom USA og Sør-Korea og kaller dem «uanstendige».

Presidenten kom med denne oppsiktsvekkende kunngjøringen på en pressekonferanse etter møtet med leder Kim Jong-un.

Nord-Korea har lenge protestert kraftig mot militærøvelsene, som i nord er blitt sett på som forberedelser til invasjon.

Trump framstilte beslutningen som et økonomisk anliggende, ettersom USA ifølge presidenten vil spare store summer på å innstille øvelsene. Det er uklart om denne beslutningen er drøftet med myndighetene i Seoul eller om de fikk overraskelsen i fanget.

Et modig skritt
Den amerikanske presidenten takket ellers den nordkoreanske lederen for å ha tatt «et første modig skritt mot en lys framtid for sitt folk». Trump sa etter møtet med Kim at konkrete endringer er mulig og at han er innstilt på å begynne et nytt historisk forhold til Nord-Korea.
– Fortiden skal ikke definere framtiden. Vi skal skrive et nytt kapittel i historien om våre to folk, sa Trump. Han betegnet samtalene som direkte, rett-på-sak og intense.

I en intervju med TV-stasjonen ABC tirsdag innrømmet Trump at han hadde snakket med Kim på forhånd, rundt den tiden da utenriksminister Mike Pompeo var i Pyongyang.

Det hvite hus
Presidenten sa at han vil invitere Kim til Det hvite hus «når tiden er riktig». Kim skal ha takket ja imot invitasjonen. Trump la til at han er åpen for å avlegge et besøk i Pyongyang.
Trump roste Kim på pressekonferansen og kalt ham svært talentfull. Trump viste til Kims vei til toppen i Nord-Korea i forholdsvis ung alder.

Den amerikanske presidenten sa at han hadde fått forsikringer fra Kim om at et større testanlegg for rakettmotorer er i ferd med å bli lagt ned. Hvor anlegget ligger, er ikke kjent.

NTB-AFP-AP

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]