President Donald Trump på pressekonferansen etter tirsdagens toppmøte med Kim Jong-un. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

President Trump sier han vil avslutte militærøvelsene mellom USA og Sør-Korea og kaller dem «uanstendige».

Presidenten kom med denne oppsiktsvekkende kunngjøringen på en pressekonferanse etter møtet med leder Kim Jong-un.

Nord-Korea har lenge protestert kraftig mot disse øvelsene, som i nord er blitt sett på som forberedelser til invasjon.

Trump framstilte beslutningen som et økonomisk anliggende, ettersom USA ifølge presidenten vil spare summer på å innstille øvelsene.

Den amerikanske presidenten takket ellers den nordkoreanske lederen for å ta tatt et første modig skritt mot en lys framtid for sitt folk. Trump sa etter møtet med Kim at konkrete endringer er mulig og at han er innstilt på å åpne et nytt historisk forhold til Nord-Korea.

– Fortiden skal ikke definere framtiden. Vi skal skrive et nytt kapittel i historien om våre to folk, sa Trump. Han betegnet samtalene som direkte, rett-på-sak og intense. I en intervju med ABC innrømmet Trump at han hadde snakket med Kim på forhånd, rundt den tiden da utenriksminister Mike Pompeo var i Pyongyang.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]