U.S. Attorney General Jeff Sessions makes a point during his speech at the Western Conservative Summit, Friday, June 8, 2018, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USAs justisminister Jeff Sessions strammer inn asylreglene. Det holder ikke å påberope seg å være offer for gjengvold eller vold i nære relasjoner, sier han.

Å påberope seg å være offer for vold i nære relasjoner, eller for vold utført av kriminelle gjenger, noe som er et problem i Mellom-Amerika, oppfyller på generelt grunnlag ikke kravene for å søke asyl ved USAs grense, uttalte justisministeren da han kunngjorde innstramming i asylregelverket mandag.

– En utlending kan ha vært offer for trusler og vold i et annet land av en rekke årsaker tilknyttet hennes sosiale, økonomiske, familiære eller andre personlige omstendigheter. Men asylstatusen skal ikke bøte for noe av denne elendigheten, sa Sessions.

Forfølgelse av rase, religion, nasjonalitet, politisk tilknytning eller medlemskap i en sosial gruppering danner grunnlag for at man kan innvilges asyl. Men mange ofre for vold i nære relasjoner eller gjengvold ber også om beskyttelse, begrunnet med at de tilhører en forfulgt sosial gruppering.

Sessions’ beslutning kom ikke som noen overraskelse. Bare timer i forveien uttalte han at dagens asylsystem blir misbrukt.

Beslutningen ble tatt som følge av behandlingen av en ankesak fra en kvinne fra El Salvador. Hun fikk sin asylstatus opprettholdt i 2016 på grunnlag av at hun var offer for vold i nære relasjoner.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]