Oslo 20180322. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og rådsleder Julie Brodtkorb (H) under møtet i Kringkastingsrådet i NRK-bygget på Marienlyst i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 174
 •  
 •  
 •  
 •  

Av sakene som ble tatt opp i onsdagens Kringkastingsråd var det NRKs dekning av Trine Skei Grande (V) og 17-åringen i åkeren som hadde flest klager.

Onsdag møttes Kringkastingsrådet på Media City i Bergen. Av 452 klager som ble behandlet på møtet, var 245 av dem rettet mot NRKs nyhetsdekning.

Saken som hadde fått flest klager, var NRKs dekning av saken om nåværende kulturminister Trine Skei Grande (V) og 17-åringen som hadde sex i en åker i 2008.

Mange av klagene refser NRKs betegnelse av 17-åringen som en «mann» og mener han heller burde vært omtalt som «gutt» eller «ungdom». Mange av klagene sammenligner ordbruken i dekningen med dekningen av den såkalte asylbarnsaken, hvor asylsøkere under 18 år ble omtalt som «oktoberbarna».

Lederen av Kringkastingsrådet, Julie Brodtkorb, er ikke overrasket over at nettopp denne saken har fått så mange klager.

– Det er vel ikke så veldig rart at mange har vært engasjert i metoo og i den saken, rett og slett fordi dette har preget samfunnsdebatten og nyhetssendingene i svært mange måneder nå, sier Brodtkorb til Dagsavisen. Brodtkorb legger til at hun ser på klagene først og fremst som en reaksjon på metoo, fremfor skillet mellom «mann» og «gutt».

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 174
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]