Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Mannen som mandag ble varetektsfengslet siktet for fire overfall- og voldtektsforsøk i Oslo, mistenkes som gjerningsmann i flere andre lignende saker.

annonse
annonse

– Dette har vært unge kvinner i 20-årene på vei hjem fra byen. De har drukket alkohol, og de går alene. Når de låser seg inn, blir de angrepet bakfra, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til NRK.

annonse

Videre opplyser han til kanalen at mannen mistenkes å stå bak i underkant av til sammen ti andre forhold, men sakene er fortsatt under etterforskning.

I fem måneder lot politiet være å informere offentligheten om voldtektsforsøkene mannen nå er siktet for. Bakgrunnen for dette er at politiet i 2016 fikk nye retningslinjer for omtale av voldtekter.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Mandag skrev VG at politiet kun informerer om voldtekter og andre seksuallovbrudd dersom ett av disse forholdene er oppfylt: Publikum kan være vitner eller ha opplysninger som kan bidra til oppklaring, politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen eller at mediene fanget opp hendelsen fra annet hold.

– Vi ser i ettertid at det kan stilles kritiske spørsmål vedrørende dette. Vi var også klar over at de kunne komme, sier Kraby til statskanalen.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag forklarte 37-åringen seg. Han nekter for at overfallene er forsøk på voldtekt, men har erkjent grov kroppskrenkelse. Han godtok politiets krav om varetekt med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon de to første ukene.

37-åringen er ifølge NRK tidligere dømt for både for voldtekt og vold.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.