Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Mannen som mandag ble varetektsfengslet siktet for fire overfall- og voldtektsforsøk i Oslo, mistenkes som gjerningsmann i flere andre lignende saker.

– Dette har vært unge kvinner i 20-årene på vei hjem fra byen. De har drukket alkohol, og de går alene. Når de låser seg inn, blir de angrepet bakfra, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Videre opplyser han til kanalen at mannen mistenkes å stå bak i underkant av til sammen ti andre forhold, men sakene er fortsatt under etterforskning.

I fem måneder lot politiet være å informere offentligheten om voldtektsforsøkene mannen nå er siktet for. Bakgrunnen for dette er at politiet i 2016 fikk nye retningslinjer for omtale av voldtekter.

Mandag skrev VG at politiet kun informerer om voldtekter og andre seksuallovbrudd dersom ett av disse forholdene er oppfylt: Publikum kan være vitner eller ha opplysninger som kan bidra til oppklaring, politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen eller at mediene fanget opp hendelsen fra annet hold.

– Vi ser i ettertid at det kan stilles kritiske spørsmål vedrørende dette. Vi var også klar over at de kunne komme, sier Kraby til statskanalen.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag forklarte 37-åringen seg. Han nekter for at overfallene er forsøk på voldtekt, men har erkjent grov kroppskrenkelse. Han godtok politiets krav om varetekt med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon de to første ukene.

37-åringen er ifølge NRK tidligere dømt for både for voldtekt og vold.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]