Bodø 20180613. NM fotball herrer 2018: Bodø/Glimt-Hødd. Bodø/Glimts keeper Ricardo (Ricardo Friedrich) under cupkampen mellom Bodø/Glimt og Hødd på Aspmyra stadion. Kampen endte 2-2 (5-4e.s). Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Hødd ledet to ganger, men Bodø/Glimt kom tilbake og klarte 2–2 etter ekstraomganger i cupen onsdag. I straffesparkkonkurransen reddet Glimt avansementet.

Kristian Fardal Opseth satte inn den avgjørende straffen i 4. rundekampen og sikret 5-4-seier og kvartfinaleplass. Måltyven kjente på nervene da han gikk fram.

– Det var avtalt at jeg skulle ta straffe nummer fem, så jeg håpet egentlig det var avgjort før vi kom så langt. Jeg prøvde samtidig å tenke at jeg hadde alt å vinne, og at jeg kunne avgjøre, sa han til NTB etter kampen.

– Jeg har heller ikke historie med å score på så mange straffer, så det var godt av én endelig gikk inn, tilføyde han.

Glimt-trener Kjetil Knutsen roste gjestene fra Hødd for innsatsen.

– Hødd er et 2. divisjonslag som holder godt 1. divisjonsnivå. Faller vi ned fem prosent og de ligger på hundre, da blir det jevnt. At det skulle bli 120 minutter og straffer hadde vi håpet å unngå, men all honnør til Hødd, sa han til NTB.

Drama

Onsdagens 4. rundekamp på Aspmyra ble av det dramatiske slaget. Etter 90 minutter sto det 1-1, og etter to ekstraomganger hadde lagene scoret ytterligere én gang hver.

I straffesparkkonkurransen bommet Eirik Saunes for Hødd, mens alle Glimts fem utvalgte scoret.

Hødd har innledet sesongen i 2. divisjon meget godt, og onsdag ble det også en rakettstart på cupoppgjøret i Bodø. Kun ni minutter var spilt da Magnus Myklebust fikk drømmetreff fra distanse.

32-åringen hadde med seg to lagkamerater på den gode Hødd-kontringen, men Myklebust valgte å avslutte selv fra over 20 meter. Ballen føk som et prosjektil inn i lengste kryss bak Glimt-keeper Ricardo.

Da øynet en av de store cupaskeladdene konturene av et nytt minneverdig cupeventyr. Hødd ble cupmester så sent som i 2012. Da ble Tromsø slått 4–2 på straffespark etter at det sto 1–1 etter full tid i finalen på Ullevaal stadion.

Kom tilbake

I Bodø hadde imidlertid hjemmelaget et comeback på lager. Rett før pause traff Patrick Berg meget godt på hel volley foran mål. Ballen havnet hos 20-åringen etter at lagkamerat Jens Petter Hauge hadde vunnet en hodeduell mot Hødds Joakim Wrele, og avslutningen som fulgte var kontant og meget god.

Annen omgang ble en sjansefattig affære. Bendik Rise var nær ved å sende Hødd i ledelsen da han siktet mot krysset etter et drøyt kvarters spill, men avslutningen strøk noen få centimeter over mål.

Omgangen forløp uten mål.

Innbytter-scoring

Fem minutter ut i første ekstraomgang tok Hødd ledelsen ved innbytter Markus Naglestad. Bendik Rise flikket ballen nydelig til lagkamerat Naglestad, som svarte med å hamre ballen sikkert i mål bak Glimt-keeper Ricardo.

Hjemmelagets kaptein Martin Bjørnbak var sikkerheten selv da Glimt så fikk straffespark. Hødd-keeper Ole-Monrad Alme gikk rett vei, men var sjanseløs på å redde det harde skuddet.

Dermed måtte det straffespark til for å avgjøre oppgjøret. Der holdt hjemmelagets spillere hodet kaldest.

Glimt har spilt fem cupfinaler. To av dem endte med seier. Den forrige kom i 1993. Håpet om en tredje pokal lever fortsatt.

– Vinner vi to kamper til, er vi plutselig på Ullevaal. Vi må heve oss, men jeg mener det bor mye i dette laget. Nå må vi få det fram, og vise at vi ikke bare har det i kjeften, sa Kristian Fardal Opseth onsdag.

Kvartfinalene trekkes torsdag etter at de to siste kampene i 4. runde er spilt.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]