Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En 64 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til betinget fengsel for å ha truet en Nav-ansatt med søksmål for brudd på forvaltningsloven.

annonse

64-åringen var svært misfornøyd med vedtakene i hans sak, og mente seg utsatt for systematiske brudd på forvaltningsloven. Ham framsatte trusselen i et møte med to medarbeidere ved det aktuelle Nav-kontoret, skriver rett24.no.

Mens mannen ble frikjent for trusler mot offentlig tjenestemann i tingretten, fant lagmannsretten – under dissens fra to av meddommerne – at måten trusselen om søksmål ble fremsatt på er nok til å dømme mannen til 16 dagers betinget fengsel.

Lagmannsretten legger til grunn at domfelte sto oppreist, pekte på fornærmede, og sa rolig til henne at hun «skulle følge med i nærmeste fremtid som privatperson» eller noe tilsvarende, skriver rett24.no.

Mannens forsvarer, advokat Helge Hjort, opplyser at klienten kommer til å anke dommen til Høyesterett. Hjort mener dommen er et «interessant eksempel» på hvordan en nylig lovendring kan slå ut. I den nye straffeloven er det nemlig straffbart både å true med urettmessige handlinger og lovlige handlinger.

– Dette er et interessant eksempel på hvordan bitte små, nesten umerkelige straffeskjerpelser summerer seg opp til å bli et ganske spesielt resultat, sier Hjort.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.