Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En 64 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til betinget fengsel for å ha truet en Nav-ansatt med søksmål for brudd på forvaltningsloven.

64-åringen var svært misfornøyd med vedtakene i hans sak, og mente seg utsatt for systematiske brudd på forvaltningsloven. Ham framsatte trusselen i et møte med to medarbeidere ved det aktuelle Nav-kontoret, skriver rett24.no.

Mens mannen ble frikjent for trusler mot offentlig tjenestemann i tingretten, fant lagmannsretten – under dissens fra to av meddommerne – at måten trusselen om søksmål ble fremsatt på er nok til å dømme mannen til 16 dagers betinget fengsel.

annonse

Lagmannsretten legger til grunn at domfelte sto oppreist, pekte på fornærmede, og sa rolig til henne at hun «skulle følge med i nærmeste fremtid som privatperson» eller noe tilsvarende, skriver rett24.no.

Mannens forsvarer, advokat Helge Hjort, opplyser at klienten kommer til å anke dommen til Høyesterett. Hjort mener dommen er et «interessant eksempel» på hvordan en nylig lovendring kan slå ut. I den nye straffeloven er det nemlig straffbart både å true med urettmessige handlinger og lovlige handlinger.

– Dette er et interessant eksempel på hvordan bitte små, nesten umerkelige straffeskjerpelser summerer seg opp til å bli et ganske spesielt resultat, sier Hjort.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon