En mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 16 dagers betinget fengsel for å ha truet med søksmål mot en Nav-ansatt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 63
 •  
 •  
 •  
 •  

En 64 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til betinget fengsel for å ha truet en Nav-ansatt med søksmål for brudd på forvaltningsloven.

64-åringen var svært misfornøyd med vedtakene i hans sak, og mente seg utsatt for systematiske brudd på forvaltningsloven. Ham framsatte trusselen i et møte med to medarbeidere ved det aktuelle Nav-kontoret, skriver rett24.no.

Mens mannen ble frikjent for trusler mot offentlig tjenestemann i tingretten, fant lagmannsretten – under dissens fra to av meddommerne – at måten trusselen om søksmål ble fremsatt på er nok til å dømme mannen til 16 dagers betinget fengsel.

Lagmannsretten legger til grunn at domfelte sto oppreist, pekte på fornærmede, og sa rolig til henne at hun «skulle følge med i nærmeste fremtid som privatperson» eller noe tilsvarende, skriver rett24.no.

Mannens forsvarer, advokat Helge Hjort, opplyser at klienten kommer til å anke dommen til Høyesterett. Hjort mener dommen er et «interessant eksempel» på hvordan en nylig lovendring kan slå ut. I den nye straffeloven er det nemlig straffbart både å true med urettmessige handlinger og lovlige handlinger.

– Dette er et interessant eksempel på hvordan bitte små, nesten umerkelige straffeskjerpelser summerer seg opp til å bli et ganske spesielt resultat, sier Hjort.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 63
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]