Italias beslutning om å nekte redningsfartøyet Aquarius å sette i land 629 flyktninger og migranter, har utløst en hissig ordkrig med nabolandet Frankrike. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Macron langet tirsdag ut mot Italias høyrepopulistiske regjering, som har nektet redningsfartøyet Aquarius å legge til kai med 629 flyktningene og migrantene om bord.

Under et møte i den franske regjeringen tirsdag viste den franske presidenten til sjøretten og anklaget Italia for «kynisme og uansvarlighet».

– Ved ulykker og nød til sjøs er det de med den nærmeste kystlinjen som har et ansvar for å komme til unnsetning, sa Macron.

En talsmann for Macrons parti Republikken på vei er enda mer nådeløs i sin kritikk.

– Den italienske regjeringens holdning er motbydelig. Det er uakseptabelt å leke politikk med menneskeliv på denne måten, sa Gabriel Attal.

Onsdag ble Frankrikes ambassadør i Italia, Christian Masset, kalt inn på teppet i italiensk UD, der han mottok en formell protest.

– Uttalelsene fra Frankrike angående det humanitære skipet Aquarius er overraskende. Italia kan ikke akseptere hyklersk irettesettelse fra land som har foretrukket å se en annen vei når det gjelder innvandring, heter det i en uttalelse fra den italienske regjeringen.

NTB-AFP

(©NTB)

[email protected]

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]