Illustrasjonsbilde. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Del saken
 • 254
 •  
 •  
 •  
 •  

Det var i forbindelse med at Norge har fått kjeft av FN (igjen) for at vi ikke tar godt nok vare på alle de som hevder å være under 18 år. Det er mange av dem, og det er flere enn Document som stiller spørsmål om kanskje noen av dem er eldre enn 18? Men om en gjør det, så går man Redd Barna i næringa. Vi snakker tross alt om pene penger og godt betalte jobber.

Pressemeldingen handlet om at Redd Barna krever at regjeringen og barneministeren skal lytte til FN.

Ifølge dem er det tredje gang FN har klagd på et halvår. Denne gangen var det Barnekomiteen, før det har det vært Menneskerettskomiteen og Torturkomiteen. Nå er bekymringen for at Norge gir enslige mindreårige et dårligere omsorgstilbud enn andre barn i Norge. Dette vil Redd Barna ha slutt på. De er også bekymret for at «asylbarn» ikke har det bra nok på mottak, og at de blir hjemsendt til utrygghet og ikke minst at mange sporløst forsvinner fra asylmottak.

Det var en fin pressemelding, og det er ikke rart at Redd Barna så rødt da Document slang på gåseøyne på asylbarn. Men heldigvis kunne de sladre til læreren (NTB). Pressemeldinger skal ikke tukles med, slik som å endre asylbarn om til «asylbarn».

Til bransjeavisen Medier24.no sier kommunikasjonssjef Line Hegna i Redd Barna:

 – Vi tror at Document endrer overskriften fordi de hevder det er ikke er snakk om barn, men voksne.

– Vi i Redd Barna synes det er alvorlig at innholdet fra NTB blir endret på denne måten. Vi ble sjokkert når vi så det, og det forandrer konteksten og meningsinnhold. Det er svært viktig for oss at det ikke skjer, sier Hegna og fortsetter:

– Dermed går det fra å være en objektiv beskrivelse av en gruppe barn og ungdom – til å fremstå som at NTB stiller spørsmålstegn om dette egentlig er asylbarn. Vi kjenner Document.no sin mening, så vi vet at det har tatt et standpunkt her. De mener jo at det ikke er barn, men voksne, men det finnes det ikke bevis på. Når de fremstiller det slik, så tillegger de NTB-saken en annen mening.

– Vi har beklaget og er enige med NTB om at slikt ikke skal forekomme. Det er egentlig det jeg vil si, forteller Redaktør Hans Rustad i Document til Medier24.no

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 254
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]