Julen Lopetegui er ferdig som landslagssjef. Det skjer bare to dager før VM-åpningen mot Portugal. Foto: Miguel Morenatti, AP/NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Julen Lopetegui har fått sparken som landslagstrener for Spania, dagen før VM sparkes i gang i Russland.

Lopetegui ble annonsert som Real Madrid-trener tirsdag. Dagen etter bekreftet det spanske fotballforbundet at 51-åringen er ferdig som sjef for det spanske landslaget.

Det skjer bare to dager før Spania møter Portugal i lagets første VM-kamp i Sotsji.

– Det var en avgjørelse vi var nødt til å ta, sa den spanske fotballpresidenten Luis Rubiales på pressekonferansen.

Det spanske fotballforbundet skal ha reagert på timingen, da den tidligere keeperen ble annonsert som ny Real Madrid-sjef tirsdag. Forbundet ble først informert om avgjørelsen fem minutter før Real Madrids pressemelding.

Ikke akseptabelt

– Jeg vil ikke gå inn på hvordan Real Madrid har gått fram i denne prosessen. Hvis det var opp til Julen (Lopetegui) ville det ikke skjedd på denne måten, og vi hadde ikke fått informasjonen fem minutter før annonseringen. Det finnes ting en ikke kan akseptere, fortsetter Rubiales på pressekonferansen.

Den spanske fotballeksperten Guillem Balague melder at Spanias U21-trener, Albert Celades, og sportsdirektør Fernando Hierro vil lede laget i fredagens VM-åpning mot Portugal. Den spanske radiokanalen Cadena SER melder det samme.

Uenige spillere

Flere av spillerne skal ha vært uenig i avgjørelsen til forbundet om å sparke Lopetegui. Lopetegui, Rubiales og Hierro hadde flere møter med blant annet kaptein Sergio Ramos og Andrés Iniesta i forkant av avgjørelsen. Til tross for spillernes sterke ønske om å beholde baskeren gjennom mesterskapet, valgte likevel forbundet å sparke ham, ifølge DPA.

Lopetegui har tidligere trent Spanias U21-lag, før han i 2014 tok over jobben som Porto-trener. Han har ledet det spanske A-landslaget de to siste årene. Han skrev under en ny to årskontrakt i slutten av mai. Spania har 14 seiere og seks uavgjort på sine 20 kamper under hans ledelse.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]