Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Selv om utfasingen av Telenor kobbernett har startet, lover telegiganten en løsning for fasttelefon via fiber eller mobil til alle som ønsker det.

Tirsdag skrev Nettavisen at Telenor aktivt starter utfasingen av kobbernettet, som brukes til fasttelefoni og xDSL-bredbånd.

Det betyr at rundt 15.000 kunder i løpet av 2018 og 2019 vil få flyttet tjenestene over fra 100 år gammel kobber til mobil- eller fibernett.

– Vi forstår at noen av kundene reagerer på at det blir en endring. Jeg kan forsikre om at kundene nå får mer pålitelig teknologi og at fasttelefonen vil bestå i en mer moderne utgave. Vi ønsker at overgangen skal skje så smidig som mulig, og vi vil også ha dialog med kommunene der vi bytter teknologi, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og fasttelefoni i Telenor Norge, i en pressemelding onsdag.

Telenor understreker at selskapet beholder infrastrukturen over kobber dersom det ikke finnes alternative teknologier i et område, eller der det er mest hensiktsmessig å opprettholde tilbudet over kobbernettet.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]