Illustrasjonsbilde av Castor frø som ricin lages av. (AP Photo/Kevin Rivoli)
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

 

29-åringen er pågrepet, siktet for besittelse av ricin, og påtalemyndigheten etterforsker nå om han også skal ha planlagt «en alvorlig voldshandling mot myndighetene», opplyste en talskvinne ved påtalemyndighetens kontor i Karlsruhe onsdag.

Tidligere onsdag sa en annen talskvinne ved det samme kontoret at man vurderer om mannen kan ha hatt et terrormotiv. Ricin er omfattet av Biologivåpenkonvensjonen fra 1972 og Kjemivåpenkonvensjonen fra 1997.

Politi og brannfolk gjennomsøkte mannens leilighet tirsdag kveld. Eksperter iført beskyttelsesutstyr fjernet det giftige stoffet fra stedet. Ricin er et ekstremt dødelig stoff som skal være 1.000 ganger giftigere enn cyanid.

NTB-DPA

(©NTB)

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]