Illustrasjonsbilde av Castor frø som ricin lages av. (AP Photo/Kevin Rivoli)
Del saken
 • 1
 •  
 •  

 

annonse

Annonse

29-åringen er pågrepet, siktet for besittelse av ricin, og påtalemyndigheten etterforsker nå om han også skal ha planlagt «en alvorlig voldshandling mot myndighetene», opplyste en talskvinne ved påtalemyndighetens kontor i Karlsruhe onsdag.

Tidligere onsdag sa en annen talskvinne ved det samme kontoret at man vurderer om mannen kan ha hatt et terrormotiv. Ricin er omfattet av Biologivåpenkonvensjonen fra 1972 og Kjemivåpenkonvensjonen fra 1997.

annonse

Annonse

Politi og brannfolk gjennomsøkte mannens leilighet tirsdag kveld. Eksperter iført beskyttelsesutstyr fjernet det giftige stoffet fra stedet. Ricin er et ekstremt dødelig stoff som skal være 1.000 ganger giftigere enn cyanid.

annonse

Annonse

NTB-DPA

(©NTB)

 


Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
  1
  Share
 • 1
 •  
 •  
annonse

Les også:

annonse

Annonse