Askøy 20161226. Ekstremværet "Urd" er på vei inn mot Vestlandet. Enda ikke noen dramatikk på Askøy. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det blir en liten pause mandag. Deretter er det varslet nye lavtrykk inn over Vestlandet og Møre og Romsdal med byger og vind.

Den første runden med lavtrykk som gir nedbør og nærmest høststorm med vind på mellom 25 til 35 meter i sekunder, er ventet å løye fredag formiddag.

Farevarselet var på oransje nivå fra Hordaland til Trøndelag sør for Trondheimsfjorden.

– Deretter blir det litt opphold, men med enkelte regnbyger fredag, lørdag og søndag. I indre strøk blir ganske fint og det er gode temperaturer, sier Ragnhild Nordhagen, statsmeteorolog i Meteorologisk institutt.

Meteorologen varsler et ordentlig opphold tidlig mandag og så kommer det et nytt lavtrykk utpå dagen som gir nedbør og økende vind. Dette været trekker nordover og når Nord-Norge i løpet av mandag kveld og tirsdagen.

20 grader

Temperaturene vil ligge på rundt 12 til 17 grader på Vestlandet de neste dagene. Lokalt kan det bli varmere, på steder det ikke kommer særlig nedbør.

– Søndag kan bli en dag hvor det bikker 20 noen steder i indre strøk på Vestlandet. Men de fleste har vel vært godt vant med temperaturene nå. Mandag blir det synkende temperaturer igjen ut mot ettermiddagen og i starten av neste uke, sier Nordhagen.

Preger landet

Lavtrykkene fra Vestlandet var ventet å ville prege hele landet både før og etter helgen.

Rundt Oslofjorden var det sendt ut farevarsel. Vind i opptil 20 til 25 meter per sekund, er uvanlig for området.

– Styrken i vinden er mer som en høststorm. De mange som har satt ut hagemøbler og trampoliner må være obs på at vinden kan ta tak. Man bør fest løse gjenstander, var beskjeden til østlendingene.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]