Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslos politimesteren Hans Sverre Sjøvold mener politiet må få videreført de 30 millionene de har fått ekstra i 2018 til å bekjempe gjengkriminalitet.

– Vi snakker om mange titalls millioner kroner for å kunne håndtere dette over tid. For vi må ta ressurser ut av ordinær tjeneste og rett og slett bare passe på disse områdene hvor det er kritisk, sier Hans Sverre Sjøvold til VG.

Dersom midlene ikke videreføres, vil politiet i Oslo slite, mener politimesteren.

annonse

– Jeg har en ramme penger som jeg er forpliktet til å holde meg til. Og per dags dato er det en altfor liten ramme. Det gjør at vi må omfordele ressurser internt i distriktet. Det vil få konsekvenser for noe, det må vi være ærlige og si. Vi må styrke patruljene i øst, og de patruljene må jo tas fra et sted, sier Sjøvold.

Justisminister Tor Mikkel Wara, sier på sin side at han vil følge tett med på hvordan politiet bruker midlene sine fremover.

Politiet er ifølge VG i gang med å ansatte 41 personer for å få bukt med de kritiske områdene. Totalt skal det ansettes 127 personer som et resultat av ekstrabevilgningen.

annonse

Sjøvold sier her med rene ord at gjengkriminaliteten i Oslo er noe han ikke kan få bukt med. Ved å be om videreføring av milliontilskudd også til 2019, viser han for alle at det eneste han kan klare å gjøre noe med, er å få ned arbeidsledighetsstatistikken med noen promille.

Hos Norse Gear koster en lang politi kølle 124 kroner inkl. Mva. Et par skikkelige håndjern får du for 330 kroner, også inkl. Mva. Det betyr at for den nette sum av 22700 kroner, kan 50 politifolk ta seg en tur til Holmlia og rydde opp.

Det er en effektiv, billig og ikke minst riktig løsning for å bekjempe kriminelle ungdomsgjenger som ikke skjønner annet språk enn «gatas lover».

Men med Hans Sverre «Karsten Silkehansker» Sjøvold som politimester, så fremstår det like fjernt som at kråkebollene skal slutte å spise tang og tareskogen langs norskekysten fordi at man ber dem om å slutte.

Det nytter ikke med en skjennepreken lenger. Young Bloods på Holmlia er av en helt annen sort.

Her må det sterkere lut til, og dette vil ikke bli løst før ansvarlige myndigheter forstår hva problemet er og hvordan det må angripes.

annonse

NB. For de som ikke vet hvem Willy Haugli var, kan vi bringe denne informasjonen fra Wikipedia:

“Haugli var kjent som politimester i Oslo i årene fra 1985 til 1994. I denne perioden fikk han tilnavnet «Jern-Willy» for sin opprydding internt i oslopolitiet og beredskapstroppen. Han hadde en tøff linje mot det radikale ungdomsmiljøet knyttet til Blitzhuset i hovedstaden. (…) I mai 1987 stormet politiet Stortorvets Gjæstgiveri og arresterte den kjente demonstranten Stein Lillevolden. Da Haugli ble spurt om hvorfor politiet stormet stedet med hunder, svarte han at det var fordi dørene var for lave til at hestene kunne ta seg inn.”

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon