Russia's Yuri Gazinsky, left, celebrates with teammates after scoring his side's first goal during the group A match between Russia and Saudi Arabia which opens the 2018 soccer World Cup at the Luzhniki stadium in Moscow, Russia, Thursday, June 14, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
annonse

Russland fikk en perfekt start på VM-sluttspillet på hjemmebane da Saudi-Arabia ble rundspilt med 5-0 i åpningskampen i Moskva torsdag.

annonse

Dermed tok russerne ledelsen i gruppe A, før Uruguay møter Egypt fredag formiddag.

annonse

Det ble en storstilt åpningsseremoni med taler fra blant annet FIFA-president Gianni Infantino, og underholdning fra Robbie Williams på Luzhniki stadion. Deretter overtok vertsnasjonens spillere showet.

12 minutter ut i oppgjøret satt Jurij Gazinskij fyr på kampen. Aleksandr Golovin fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, før han slo et perfekt innlegg. Der ventet midtstopper Gazinskij som fikk en enkel jobb med å heade vertsnasjonen i føringen.

annonse
annonse

– Vi har forberedt oss lenge på denne dagen. Seier i den første kampen er svært viktig, sa den russiske landslagstreneren Stanislav Tsjertsjesov etter kampslutt.

Doblet før pause

Etter drøye 20 minutter fikk dog russerne et betydelig skår i gleden. Alan Dzagojev måtte forlate banen med det så ut som en strekk i hamstringen. Dermed er 27-åringen etter alt å dømme ute resten av mesterskapet.

Tre minutter før pause var i midlertidig Dzagojevs skade glemt. Det var nemlig innbytter Denis Tsjerysjev som fikk æren av å sette inn 2–0. Russerne kontret, og til slutt havnet ballen hos den tidligere Real Madrid-spilleren.

Med en glimrende utført skuddfinte, fintet han to saudiarabiske forsvarere, før ballen ble satt knallhardt i nettaket.

Resultatet sto seg til pause.

Full kontroll

Russland fortsatte presset i den andre omgangen. Grønntrøyene fra Saudi-Arabia virket å mangle det nødvendige tempoet for å sette keeper Igor Akinfejev i aktivitet.

Drøye ti minutter etter pause var riktignok Taisir Al Jassam nær ved å redusere, men midtbanespilleren nådde akkurat ikke innlegget.

Etter 70 minutter ble Artem Dzyuba byttet inn for vertsnasjonen. Bare ett minutt senere var den 194 centimeter høye spissen sterkest i duellen med Osama Hawsawi. Innlegget fra kampens store spiller Golovin var perfekt, og dermed sto det 3–0 på Luzjniki stadion. Til glede for Vladimir Putin og ditto fortvilelse for Saudi-Arabias kronprins, Mohammed bin Salman, på tribunen.

På overtid kronet Denis Tsjerysjev en perfekt ettermiddag. Villareal-spilleren fikk ballen på 20 meter, og banket inn 4-0, og dermed sin andre – og fineste – for dagen.

Som om ikke det var nok, satt kampens store spiller Aleksandr Golovin inn Russlands femte scoring på et herlig frispark tre minutter på overtid. .

Misfornøyd trener

Saudi-Arabias trener Juan Antonio Pizzi var ikke nevneverdig imponert over eget lags prestasjon.

– Vi taper ikke denne kampen fordi Russland er gode. Vi taper fordi vi er dårlig, sa argentineren til DPA.

For den russiske treneren Tsjertsjesov var tonen annerledes. 54-åringen har måttet tåle mye kritikk for landslagets prestasjoner den siste tiden. På FIFA-rankingen er laget helt nede på en 70. plass. Nå har i midlertidig laget fått en perfekt start på mesterskapet.

– Det er tre poeng som ingen kan ifra oss. Men det er en turnering. Vi kan ikke slappe av nå.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.