Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Har du betalt for en vare ved å legge kortet ditt oppå betalingsterminalen? Da har du tæppet, ifølge BankAxept.

Selskapet som formidler betalingssystemer til norsk handelsnæring har kommet fram til at ordet «tæppe» skal bety kontaktløs kortbetaling, slik man ofte sier «trekke» når man drar kortet gjennom slissen i betalingsterminalen før man taster kode.

Med kontaktløs betaling trenger du verken trekke kortet eller taste kode. Du holder kortet foran betalingsterminalen i kiosken, på kafeen eller på butikken, så blir beløpet belastet uten noe mer om og men. Metoden gjør betaling gjennomsnittlig ni sekunder raskere enn med den tradisjonelle metoden for kortbetaling, ifølge BankAxept.

Ordet tæppe – som er en fornorskning av det engelske tap – var blant flere tusen forslag som kom inn i konkurransen BankAxept utlyste på nettsiden nyord.no nylig.

– Både ordene scanne og swipe kom høyt opp på listen, men ingen av disse ordene er norske, og det gir heller ikke en korrekt beskrivelse av hva man gjør. Engelske tap eller norske tæppe brukes i dag av flere andre internasjonale aktører for kontaktløs betaling, sier kommunikasjons – og markedssjef Frode Riis Andersen i BankAxept.

Nå er det omtrent tre millioner kontaktløse bankkort med Bank Axept i omløp i Norge. Innen utgangen av 2018 er det ventet at dette vil øke til fire millioner

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]