En amerikansk etterretningssjef advarer folk om å legge igjen elektroniske enheter de ikke har bruk for i Russland. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB scanpix
annonse

Den amerikanske etterretningssjefen William Evanina mener russiske myndigheter vil hacke telefoner og computere som fotballturister har med seg under VM.

Derfor anbefaler Evanina, som leder en amerikansk statlig sikkerhetstjeneste, at de som reiser til Russland, legger igjen elektroniske enheter de ikke har bruk for.

– Hvis du planlegger å ta med mobiltelefon, laptop, nettbrett eller andre elektroniske enheter, bør du vite at den russiske regjeringen og cyberkriminelle kan få tilgang til all informasjon på de enhetene, sier Evanina.

Etterretningstoppen anbefaler alle å ta ut batteriet fra enhetene når de ikke er i bruk. Han advarer samtidig mot å gå i en felle han mener mange russere går i, nemlig å tro at du ikke er viktig nok til å bli overvåket.

– Myndighetspersoner er mer utsatt, men ikke tro at du er for ubetydelig til å bli mål for hacking, sier han.

Fotball-VM sparkes i gang klokken 17 torsdag når vertsnasjon Russland møter Saudi-Arabia.

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]