Lionel Messi sits during a training session of Argentina at the 2018 soccer World Cup in Bronnitsy, Russia, Wednesday, June 13, 2018. (AP Photo/Ricardo Mazalan)

Palestinas fotballpresident Jibril Rajoub ba millioner av muslimske supportere om å brenne Messi-drakter i forkant av oppgjøret mellom Israel og Argentina.

annonse

Kampen som var planlagt den 9. juni ble til slutt avlyst etter massive protester. Den argentinske fotballpresidenten Claudio Tapia uttalte at landslaget hadde mottatt trusler i forbindelse med oppgjøret.

Det var på en pressekonferanse i starten av juni at den palestinske fotballpresidenten Rajoub kom med uttalelsene han nå straffes for.

– Messi har et titalls millioner fans i arabiske og muslimske land. Vi ber alle om å brenne draktene som bærer Messis navn og plakater med bilde av ham, sa han.

Palestinske aktivister skal ha protestert utenfor Argentinas treningsleir i Barcelona, i følge AFP. Her skal de ha brukt blodige argentinske landslagsdrakter i et forsøk på å stoppe kampen.

Visepresidenten i det israelske fotballforbundet Rotem Kamer beskylder sin palestinske kollega for å bedrive «fotballterror».

Nå tar FIFA grep og åpner sak mot Rajoub. Det er enda ikke kjent hvilke følger det vil få for fotballpresidenten.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.