Foto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert
Del saken
 • 142
 •  
 •  
 •  
 •  

Ved et offentlig utendørs bassenganlegg i et av Malmøs mest innvandrertette områder er det blitt innført kjønnsnøytrale omkledningsrom og dusjer, den første mandagen i måneden, på fast basis. Programmet, som er blitt kalt “Queer Kallis”, startet den 7. mai, og er støttet av kommunalråden Hanna Thomé fra Vänsterpartiet og Linda Hultmann fra Feministisk Initiativ.

Programmet med initiert for å oppmuntre transkjønnede individer til å komme å bade. Konsekvensene av programmet ble imidlertid ikke helt slik pådriverne så for seg.

Veldig få transkjønnede ser ut til å ha benyttet seg av tilbudet. Derimot er bassengområdet dusjer, omkledningsrom og garderober blitt fylt opp av menn, som bruker fraværet av segregerte garderober som en unnskyldning for å stirre på nakne kvinner. Dette rapporterer Aftonbladet.

– De var i dusjene, på toalettene, ved garderobeskapene, og på badebryggene. Stedet ble invadert av menn, ikke av transkjønnede av det jeg kunne se. Alt føltes utrolig uhyggelig, sier Jeanette Larsson, som er foreleser i emner tilknyttet mangfold, og som nylig besøkte bassengområdet.

Ifølge Larsson valgte mange kvinner å forlate området på grunn av mennenes tilstedeværelse. Hun forteller at hun så noen transkjønnede personer, men at disse også ble latterliggjort og hånet av de mange stirrende mennene.

– Det bør være forstått av alle at det vil være et åpent marked for de som bare er interesserte i å se på kvinners kropper, legger Larsson til.

Hanna Thomé fra Vänsterpartiet er blitt konfrontert med konsekvensene av programmet hun har vært en pådriver for. Hun påstår at resultatene er et “utrykk for den patriarkalske verdenen vi lever i”, og håper at lokale myndigheter ikke vil bli nødt til å stanse programmet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 142
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]