Foto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert
annonse
annonse

Ved et offentlig utendørs bassenganlegg i et av Malmøs mest innvandrertette områder er det blitt innført kjønnsnøytrale omkledningsrom og dusjer, den første mandagen i måneden, på fast basis. Programmet, som er blitt kalt “Queer Kallis”, startet den 7. mai, og er støttet av kommunalråden Hanna Thomé fra Vänsterpartiet og Linda Hultmann fra Feministisk Initiativ.

Programmet med initiert for å oppmuntre transkjønnede individer til å komme å bade. Konsekvensene av programmet ble imidlertid ikke helt slik pådriverne så for seg.

Veldig få transkjønnede ser ut til å ha benyttet seg av tilbudet. Derimot er bassengområdet dusjer, omkledningsrom og garderober blitt fylt opp av menn, som bruker fraværet av segregerte garderober som en unnskyldning for å stirre på nakne kvinner. Dette rapporterer Aftonbladet.

annonse

– De var i dusjene, på toalettene, ved garderobeskapene, og på badebryggene. Stedet ble invadert av menn, ikke av transkjønnede av det jeg kunne se. Alt føltes utrolig uhyggelig, sier Jeanette Larsson, som er foreleser i emner tilknyttet mangfold, og som nylig besøkte bassengområdet.

Ifølge Larsson valgte mange kvinner å forlate området på grunn av mennenes tilstedeværelse. Hun forteller at hun så noen transkjønnede personer, men at disse også ble latterliggjort og hånet av de mange stirrende mennene.

– Det bør være forstått av alle at det vil være et åpent marked for de som bare er interesserte i å se på kvinners kropper, legger Larsson til.

Hanna Thomé fra Vänsterpartiet er blitt konfrontert med konsekvensene av programmet hun har vært en pådriver for. Hun påstår at resultatene er et “utrykk for den patriarkalske verdenen vi lever i”, og håper at lokale myndigheter ikke vil bli nødt til å stanse programmet.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon