Oslo 20180428. Politiet rykket ut til Vestli i Groruddalen 28. april 2018, etter meldinger om skyting og bråk mellom ungdommer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Det skal aldri aksepteres skyting i det offentlige rom, eller at politi, natteravner eller andre utsettes for trusler og angrep. Politiet må styrke innsatsen mot de tyngre kriminelle gjengmiljøene – og spesielt bakmennene og lederne skal tas. VGs gode reportasje forrige lørdag dokumenterte at problemene fortsatt er store, noe FrP frem til nå har vært sørgelig alene om å mene.

Senest i mai var nemlig byrådsleder Raymond Johansen (Ap) opptatt av å si hvor trygt det er i Oslo, og at problemene ikke må overdrives. Audun Lysbakken (SV) blir sint når vi snakker om frykten for svenske tilstander i hovedstaden, og har tvert i mot sagt at Sverige sin rause innvandringspolitikk er som «et lys i Europa». Senest i fjor mente kommentator i Dagbladet, Geir Ramnefjell, at NRK og Anders Magnus drev skremselspropaganda i sin reportasje om gjengkriminalitet i Oslo.

Felles for både Ap, SV og Dagbladet er at man nå krever at vi må løse et kriminalitetsproblem de inntil for kort tid siden mente ikke eksisterte.

annonse

Fremskrittspartiet har i lang tid advart mot denne utviklingen, og i regjering har vi begynt opprydningen. Vi er opptatt av at kriminalitet må få konsekvenser, at kriminelle raskt skal i fengsel, at politiet skal bevæpnes og at kriminelle utlendinger skal sendes ut.

Vi har begynt på en omfattende politireform, for at politiet skal få organisere seg bedre, bygge opp større fagmiljøer og bruke ressursene mer effektivt der de trengs.

10 000 kriminelle utlendinger er sendt ut, samtidig som politiet er styrket med 1 400 flere politifolk, 420 nye bare i Oslo. Oslo Øst fikk i tillegg ytterligere 30 millioner i år, målrettet mot utfordringene de har, og er i gang med å ansette nye 41 politifolk.

annonse

Soningskøene var på over 1200 og sterkt økende da FrP overtok justisdepartementet, men takket være utbygginger og leie av fengselsplasser i Nederland, er disse nå i praksis borte.

I fjor sommer foreslo vi å øke straffen for de som begår flere alvorlige lovbrudd. Dessverre stemte Ap, SV og opposisjonen dette ned, samtidig som vi vet at de som driver med gjengkriminalitet ofte er gjengangere.

Utviklingen i Oslo viser at vi fortsatt har mye arbeid igjen. Kamp mot kriminelle krever også et bevæpnet politi, som slår hardt og effektivt ned på voldsmenn og gjenger, men her er det dessverre heller ingen støtte fra verken Ap, SV eller Dagbladet.

Hadde «Young Bloods» i Oslo derimot løpt rundt med lekepistoler av plast, ville det ikke forundret meg om både pressen og politikere fra alle partier ropte høyt om at vi må forby denne unødvendige bruken av miljøfarlig plastleketøy, men siden det er ekte våpen de løper rundt med har Fremskrittspartiet stort sett vært alene om å ta utfordringen på alvor.

Da er det best at vi som over tid har jobbet for å øke straffene, bevæpne politiet, få flere, mer synlig politi og fjernet soningskøene får arbeidsro, fremfor å overlate arenaen til de som hele tiden har benektet at problemene eksisterer.

 

annonse

(Teksten er tidligere publisert på Roy Steffensens blogg, og i Dagbladet)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon