Justisminister Tor Mikkel Wara på FrPs landsmøtet på Gardermoen tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse

Oslopolitiet er bekymret over manglende tiltak for å få unge ut av gjengmiljøet. Etter et møte med politiet onsdag, lover justisminister Wara raske tiltak.

annonse

Fagansvarlig for Gatepatruljen ved Grønland politistasjon, Jan Erik Bresil, sier at han savner effektive tiltak for å få unge på 15, 16 og 17 år ut av det kriminelle miljøet til NRK.

annonse

– Tidligere fengslet vi gjerne ved trusler med skytevåpen under ran eller lignende. Nå opplever vi at de bare etter noen timer overføres til barnevernet og går fritt på gaten igjen, sier Bresil til NRK.

Videre sier Bresil at tiltakene må komme raskt.

– Jeg synes det haster. Vi ser en utvikling i miljøene våre som vi ikke liker, sier Bresil til NRK.

annonse
annonse

Onsdag var justisminister Tor Mikkel Wara Wara i møte med politiministeren i Oslo.

– Jeg har vært i kontakt med politiet i dag, og jeg er helt enig, sier Wara til NRK.

I møte skal Wara bedt politiet om forslag på hvordan problemene kan bli løst. Nå lover Wara at tiltak skal komme raskt, ifølge NRK.

– Og så er det opp til meg når jeg har alle verktøy og alternativer på bordet, å velge hva jeg mener er det riktige å gjøre. Noe skal vi gjøre, sier han til NRK.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.