Ap-leder Jonas Gahr Støre tror det er mulig å gjøre et godt kommunevalg i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier kommunevalget blir en stor utfordring, men tror fortsatt det er mulig å gjøre et brakvalg.

annonse

– Det er lokale valg og lokale kandidater. Jeg har møtt mange av dem, og jeg ser hvor god jobben de gjør, er. Jeg tror vi kan forsvare posisjonen i de tre største byene, men det er ingen tvil om at utfordringen er der etter fallet på de nasjonale målingene, sier Støre til Klassekampen.

annonse

I 2015 gjorde Støre og Arbeiderpartiet det beste lokalvalget på 28 år, og partiet fikk 205 ordførere. Støre erkjenner at utgangspunktet for neste valg er mer krevende enn det var da.

– Det er spennende å ta lærdom av et nederlag, som det vi hadde i høst. Vi fikk et for distansert forhold til verdiene våre, sier Støre til avisen.

annonse
annonse

Han forklarer videre at politikken ikke var forankret i verdier folk er opptatte av.

– Måten vi snakket om politikk på, hørtes litt ut som en stortingsproposisjon. Den var for lite hentet fra folks hverdag, sier Støre.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.