Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

SV er kritiske til at justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) lar Politidirektoratet bevæpne politipatruljer i Oslo.

– Dette er et forsøk på å snikinnføre et væpnet politi i Norge. Vi ser nå skritt for skritt at denne regjeringen, og særlig denne justisministeren, får stadig mer våpen inn til politiet, sier SV-representant Petter Eide til TV 2.

Regjeringen har gitt klarsignal til at noen utvalgte patruljer i Oslo får bære våpen på fast basis. Årsaken er behovet for økt terrorberedskap i hovedstaden, særlig i sommer. Wara avkrefter overfor TV 2 at det ligger en skjerpet sikkerhetsvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste til grunn.

annonse

– Men vi har en generell terrortrussel, den ligger fortsatt fast. Vi mener dette er et tiltak som kan begrense skadeomfanget dersom det vi håper ikke skal skje, skjer, sier Wara til kanalen.

Eide mener økt bevæpning i Oslo-politiet først og fremst er et ønske fra justisministeren selv.

– Nå lager han et opplegg her som ikke er basert på en konkret trussel, men på et ønske om at politiet skal få mer våpen. Det er vi kritiske til, sier han.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon