Illustrasjonsbilde. ( AP Photo/Jose Luis Magana)
annonse
annonse

Paul Manafort, Donald Trumps tidligere valgkampsjef, varetektsfengsles etter at en dommer har opphevet kausjonen. Det får Trump til å se rødt.

Trump var raskt ute med å tvitre sin vrede over nyheten.

– Wow, for en streng straff for Paul Manafort, som har representert Ronald Reagan, Bob Dole og mange andre politiske topper og valgkamper. Visste ikke at Manafort var mafiasjef. Hva med Comey og Skurken Hillary og alle de andre? Veldig urettferdig, skriver han på Twitter.

annonse

Manafort, som har sittet i husarrest, er tiltalt for en rekke forhold, blant annet forsøk på å hindre spesialetterforsker Robert Muellers Russland-etterforskning. Han er også tiltalt for hvitvasking, skatteunndragelse og banksvindel. Blant annet skal han ha mottatt store beløp fra Ukrainas tidligere president Viktor Janukovitsj og skjult dette for myndighetene.

Staben til spesialetterforsker Mueller anklager også Manafort for gjentatte ganger å ha forsøkt å påvirke sentrale vitner.

Muellers etterforskning dreier seg først og fremst om hvorvidt Trump og hans stab samarbeidet med Russland i valgkampen i 2016.

annonse

Trump legger stadig ut Twitter-meldinger der han skarpt kritiserer den tidligere FBI-sjefens etterforskning, som han omtaler som en «heksejakt» Demokratene står bak.

NTB-AFP-AP

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon