Politileder Hans Sverre Sjøvold (midten) ga grønt lys til sine ansatte da Oslo politdistrikt sendte Ramadan-hilsen på Facebook. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det koker i kommentarfeltet til Oslo politidistrikt etter at de la ut en forklaring på hvorfor muslimene feirer Ramadan. Mange er sjokkerte og sinte og lurer på hvorfor politiet favoriserer muslimenes religion fremfor andre religioner.

“I dag er Ramadan – fastetiden for muslimene – over, og det feires Eid. Fastemåneden avsluttes med id-festen, som er muslimenes største høytid. Id begynner ved solnedgang den siste dagen i Ramadan, og varer hele neste dag. Høytiden feires i hjemmene og moskeen. Man gir hverandre gaver, har festklær på, pynter hjemmet og spiser et festmåltid. Derfor sier vi id mubarak”, er beskjeden fra Oslo politidisktrikt på Facebook.

 

– Servile idioter

Politiets hilsen til verdens muslimer setter sinnene i kok i kommentarfeltet.

– Dere er en latterlig gjeng med servile idioter. Ikke klarer dere å hamle opp med steinkastende drittunger, og deretter sender dere de ideologiske eierne til berikelsen en hilsen. Hva med bønnerom på politistasjon, samt halalkjøtt til alle? Når ble religiøse markeringer en del av oppgavene til landets politi, spør en person i det som er toppkommentaren med flest likes.

Andre er langt hardere i sin kritikk og flere er forundret over politiets favorisering av muslimenes religion når det finnes mange andre religioner som aldri får oppmerksomhet.

I går fikk også statsminister Erna Solberg hard medfart da hun sendte hilsen til Norges muslimer og gratulerte de med Ramadan-feiring. Men heller ikke Solberg har gitt en offentlig gratulasjons-hilsen til andre religioner og høytider.

Her er et utvalg av reaksjoner under kommentarfeltet til Oslopolitiet på Facebook:

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]