Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva tar imot gjester på sitt avskjedsselskap på Hellerudsletta. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ole Einar Bjørndalen hedret familie, venner og støttespillere etter en lang og suksessrik skiskytterkarriere med avskjedsfest på Hellerudsletta lørdag kveld.

230 personer var invitert til Bjørndalens storslagne fest på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. 44-åringen varslet etter foregående sesong at karrieren var over.

En stivpyntet Bjørndalen ankom festen sammen med kona Darja Domratsjeva i en svart Maserati, og strålte i finværet på den røde løperen.

annonse

Tidligere konkurrenter, som franske Raphaël Poirée, var blant gjestene, det samme var gamle lagkamerater som Halvard Hanevold, Lars Helge Birkeland og Henrik L’Abée-Lund.

Bjørn Rune Gjelsten, Petter Solberg, Audun Svartdal, Ellen Arnstad, Jacob Lund, Arne Fredly og Olaf Tufte var andre navn på den stjernespekkede gjestelista.

Bjørndalen varslet at han ville holde festen for å takke dem som har bidratt til karrieren hans som startet for alvor med verdenscupdebuten i 1993.

I alt tok han 58 internasjonale mesterskapsmedaljer på seniornivå, blant dem 20 VM-gull og åtte OL-gull.

annonse

Med totalt 13 olympiske medaljer var Bjørndalen tidenes vinterolympier etter 2014-OL, men ble i vinter passert av Marit Bjørgen under lekene i Sør-Korea. I VM-sammenheng tok Bjørndalen til sammen 45 pallplasser. Det er ingen i nærheten av å matche.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon