Steven Zuber nikker inn 1-1 for Sveits i VM-kampen mot Brasil. Først dyttet han bort Miranda, hevdet brasilianerne. Foto: Darko Vojinovic, AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Philippe Coutinhos kandidat til VMs flotteste mål var ikke nok til å gi Brasil seier i søndagens VM-kamp. Steven Zubers omstridte utligning ga Sveits 1-1.

Håvard Nordtveits lagkamerat i Hoffenheim feilet med en svak klarering rett til Coutinho da Brasil tok ledelsen, men revansjerte seg da han fikk gå opp alene og nikke inn et hjørnespark. Det var bare fordi han dyttet bort Miranda, hevdet opprørte brasilianere.

Coutinho sendte Brasil-tilhengerne til himmels med et skudd så vakkert at det vil bli vanskelig å overgå. Det var spilt 19 minutter da Coutinho, Neymar og Marcelo kombinerte på siden, og sistnevnte la inn fra venstre. Steven Zuber nikket ballen ut, men rett til Coutinho.

Barcelona-stjernen dempet ballen rett utenfor venstre hjørne av 16-meteren, tok et par steg og ga den perfekt skru med innsiden av høyrefoten. I en perfekt bananbue svingte ballen inn i mål via lengste stolpe, langt utenfor keeper Yann Sommers rekkevidde.

Dermed kunne Brasil endelig juble for en VM-scoring igjen, etter at mesterskapet på hjemmebane i 2014 endte med tårer og fortvilelse med 1-10 på de to siste kampene.

Tempo og ferdigheter
Neymar, som mistet både semifinale og bronsekamp i det mesterskapet med skade, hadde ristet av seg sin fotskade og spilte fra start i Rostov. Brasil viste tempo og ferdigheter som i perioder ga sveitserne store problemer.

Den første sjansen kom etter 11 minutter, da Coutinho og Neymar kombinerte på kant og Fabian Schär misset sitt klareringsforsøk. Ballen falt til Paulinho på nesten blank goal, men Sommer fikk fingrene på hans halvtreff og sørget for at ballen gikk utenfor.

Ellers greide ingen av lagene å få til en avslutning på mål i første omgang. Brasil tettet godt igjen bakover og ga ikke sveitserne skyggen av en sjanse, men greide heller ikke selv å sette Sommer på alvorlige prøver i jakten på et mål som kunne punktert kampen.

Det straffet seg tidlig i annen omgang, mot et sveitsisk lag som kom på banen igjen med større offensiv vilje og besluttsomhet. Zuber revansjerte seg for sin svake klarering på baklengsmålet da han i det 50. minutt nikket inn et hjørnespark fra Ricardo Rodriguez.

Protester
Det førte til voldsomme brasilianske protester. Zuber ga Miranda en liten dytt før han helt alene hoppet opp og styrte ballen i mål. Brasilianerne mente det burde kvalifisere til frispark, men ble kontant avvist av dommeren.

César Ramos fra Mexico ble ikke mer populær i Brasil da han i det 74. minutt vinket spillet videre da Gabriel Jesus gikk i bakken etter å ha blitt holdt av innbytter Manuel Akanji. Begge situasjonene var slik at det kunne forsvares å blåse, men det var samtidig situasjoner som dommere ofte lar gå uten sanksjoner, og VAR-assistentene grep ikke inn.

Brasil jaget et seiersmål med størst vilje og intensitet, men med unntak for Coutinhos drømmetreff sto ikke avslutningene i klasse med spillet for øvrig. Gang på gang forsvant gultrøyenes skuddforsøk over, utenfor eller ble blokkert.

I siste minutt var Roberto Firminho nær vinnermål da han nikket et frispark mot mål. Sommer svarte med en kjemperedning, før Miranda på overtid skjøt centimeter utenfor.

Sveits hadde all grunn til å si seg fornøyd med at det ble poeng.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]