(Luca Zennaro/ANSA via AP)

Italias beslutning om å avvise skip med migranter viser at landet ikke lenger er Europas dørmatte, sier innenriksminister og visestatsminister Matteo Salvini.

annonse

– Det er tegn på at noe er i endring. Vi er ikke lenger Europas dørmatte, skriver Salvini på Facebook søndag, som en kommentar til at de 629 afrikanerne fra redningsskipet Aquarius samme dag ankom Valencia i Spania etter å ha blitt nektet adgang i Italia.

annonse

Under et valgarrangement i Seregno nær Milano søndag, sa Salvini også at Italia «er et land som ikke lenger er okkupert av og ikke lenger slave av Europa». Han oppfordret Spania og andre EU-land til å fortsette å ta imot migranter og flyktninger som blir plukket opp til sjøs.

Under samme valgarrangement sa Seregnos ordførerkandidat Ilaria Cerqua, som har støtte fra Salvini, at en stemme på henne betyr «ingen asylsøkere, ingen romfolk-leire, ingen moskeer».

(©NTB)

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.