Interior Minister Matteo Salvini talks during a press conference in Genoa, Italy, Friday, June 15, 2018. (Luca Zennaro/ANSA via AP)
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Italias beslutning om å avvise skip med migranter viser at landet ikke lenger er Europas dørmatte, sier innenriksminister og visestatsminister Matteo Salvini.

– Det er tegn på at noe er i endring. Vi er ikke lenger Europas dørmatte, skriver Salvini på Facebook søndag, som en kommentar til at de 629 afrikanerne fra redningsskipet Aquarius samme dag ankom Valencia i Spania etter å ha blitt nektet adgang i Italia.

Under et valgarrangement i Seregno nær Milano søndag, sa Salvini også at Italia «er et land som ikke lenger er okkupert av og ikke lenger slave av Europa». Han oppfordret Spania og andre EU-land til å fortsette å ta imot migranter og flyktninger som blir plukket opp til sjøs.

Under samme valgarrangement sa Seregnos ordførerkandidat Ilaria Cerqua, som har støtte fra Salvini, at en stemme på henne betyr «ingen asylsøkere, ingen romfolk-leire, ingen moskeer».

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]