NRK dikter opp konflikt mellom Donald Trump og Melania Trump. Foto: REUTERS/Leah Millis
annonse
annonse

I USA er den nå en stor debatt rundt oppsplitting av illegale innvandrerforeldre fra deres barn når de kommer over grensa fra Mexico til USA. Justisminister Jeff Sessions baserer seg på tverrpolitiske avtaler fra 1997 og 2008 for den nye praksisen. Begge avtalene anerkjennes som grunnlaget for oppsplittingen av familiene, men verken George W. Bush- eller Obama-administrasjonene satte det ut i praksis i henhold til Washington Post.

Slike tiltak er naturligvis drakoniske og rører ved folks medfølelse. Det har blitt et splittende spørsmål i USA. Justisminister Sessions har blitt utsatt for sterk kritikk. Hans fremhevelse av bibelsitater som moralsk grunnlag for tiltakene har blitt latterliggjort i liberale media.

Sessions og Det hvite hus har respondert på kritikken med å oppfordre Kongressen til å lukke «smutthullene» i immigrasjonsloven. President Trump selv har holdt litt tilbake i sine Twitter-meldinger om saken.

annonse

Gro Holm og Melania

På søndag sendte presidentfruen Melania Trumps talskvinne ut følgende pressemelding:

– Mrs. Trump hater å se barn skilt fra sine familier og håper begge partier i Kongressen kan komme sammen og samarbeide om en innvandringsreform.

annonse

I denne pressemeldingen fra førstedamen er det ingen antydning om å skylde på justisministeren eller Trump-administrasjonen. Hun bekrefter en empati de fleste mennesker vel har, og hun oppfordrer deretter Demokratene og Republikanerne om å samarbeide om innvandringsreform. Og sistnevnte oppfordring er akkurat samme beskjed som kommer fra Det hvite hus og hennes ektemann selv.

I et NRK-oppslag publisert mandag morgen heter det imidlertid at Melania Trump «går til frontalangrep på Trumpadministrasjonens beskjed om at nyankomne innvandrerbarn skal sendes til egne leire når foreldrene fengsles.»

Gro Holm spekulerer videre: «Av uttalelsen går det fram at bilder av gråtende barn på fjernsyn og webben har gjort inntrykk på Melania Trump.»

Hun hevder lengre ned at Trump i en Twitter-melding svarer på «kritikken fra sin egen kone».

Skjermdump NRK

Kommentar

Gro Holms fortolkning av at dette skulle være uttrykk for at Melania Trump «går til frontalangrep» på Trump-administrasjonen er enten uttrykk for en særdeles svak politisk og logisk sans hos Gro Holm, eller gjort mot bedre vitende.

Verken Washington Post eller New York Times har trukket en slik konklusjon, og man kan være rimelig sikker på at de hadde grepet sjansen til å fremstille det som en konflikt mellom ekteparet hvis det var den minste grunn for det.

Vi har lenge kunne se at det rett og slett skorter på kompetansen til en del av NRKs utenriksjournalister. De var totalt ute av stand til å forutse Trumps popularitet og seier i 2016 blant annet. Så det er mulig det simpelthen er overfladiskheten som fører Gro Holm på ville veier her.

annonse

Men vi legger også merke til at NRK blåser det opp som en hovedsak på nettsiden. Det passer naturligvis inn i den strømmen av negative nyheter som de pøser ut om Donald Trump. At Melania skulle være kritisk til sin ektemann passer bare så uendelig godt inn i den fortellingen NRK-redaksjonen ønsker å formidle, og da er det kanskje ikke så farlig om det er sant eller om det finnes andre forklaringer på pressemeldingen.

Ja, kanskje til og med Melanias og Donalds pressefolk hadde snakket sammen på forhånd og avtalt dette utspillet?

Nei, det er vel helt utenkelig, NRK..

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon