Illustrasjonsbilde. Foto: AP/David J. Phillip
annonse
annonse

Den tyske energieksperten Fritz Vahrenholt erklærer at Paris-avtalen er død.
For det første fordi dogmet om CO2 som klimadriver er avslørt. For det andre fordi den ikke leverer hva den lover. Ifølge foreliggende planer kommer kullkraft til å øke med 43 prosent de kommende år.

Det er snart bare Europa og Canada som mimer en slags forpliktelse til Paris-avtalen. Kina, India og alle utviklingsland har lov til å bygge så mange nye kullkraftverk som de orker, og det akter de å gjøre.

Kina har 280 000 MW på tegnebrettet, India 174 000. 1600 nye kullkraftverk planlegges i verden, fordelt på 62 land. Også svært mange av de utenfor Kina vil bli bygget av kinesiske eksperter og med lån fra Kina. 15 300 MW i Pakistan, 16 000 i Bangladesh og 5100 MW i Myanmar. Totalt vil global kullkraftkapasitet øke med 43 prosent.

annonse

Hele den tyske brunkullflåten har en kapasitet på 22 700 MW. Med andre ord – Angela Merkel og hennes grønne disipler tror verden vil bli reddet av at Tyskland legger ned 1/20 av hva Kina og India akter å legge til.

Det eneste som skjer, er at Tyskland planlegger sin egen død som industrinasjon. Energi, produksjon, rikdom og makt flyttes til andre deler av kloden. Å lytte til kritikere av alternativ energi, som er i ferd med å bli den største trussel mot naturen siden 2. verdenskrig, kommer ikke på tale.

– Trump var smart nok til å forlate Paris-absurditetene i tide, sier han.

annonse

BPs årlige Energy Outlook, som ble lagt fram onsdag, bekrefter Vahrenholts oppfatninger. Reuters skriver at for første gang siden 2013 økte kullforbruket igjen i fjor, i hovedsak på grunn av nye kullkraftverk i Kina og India.

Hykleriet til de såkalt grønne bekreftes også: To år etter at et par hundre nasjoner utarbeidet en ny FN-avtale for å beskytte klimaet, satte utslippene av gasser som får skylda for global oppvarming ny rekord. I USA, som har trukket seg fra Paris-avtalen, sank utslippene for tredje år på rad, skriver Bloomberg.

CO2-utslippene økte med 13 prosent i Tyrkia, 4,4 i India og 1,6 prosent i Kina. De økte også i land som Brasil, Qatar, Canada og Russland. I EU, som har innført verdens største klimakvotemarked, var økningen på 1,5 prosent.

 

(Først publisert på oljekrisa.no)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon