Oslo 20140807. Kaveh på scenen under à yafestivalen i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
  • 520
  •  
  •  
  •  
  •  

Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund anmelder rapperen som fredag kom med nedsettende bemerkninger om jøder under en familiekonsert, skriver Dagen.

Fredag 15. juni opptrådte den norske rapperen Kaveh Kholardi (23) på Haugenfestivalen på St. Hanshaugen i Oslo. Etter først å ha hilst muslimer «eid mubarak», fulgte han opp med å spørre om det var noen kristne og deretter om det var noen jøder til stede. Etter en kort pause skal han ha fulgt opp med «Føkk jøder … Neida, bare kødda».

Lørdag kveld skrev Ervin Kohn at han kom til å anmelde rapperen for hatprat dersom han ikke kom med en offentlig beklagelse innen mandag. Ervin Kohn er ved siden av å være forstander i Det Mosaiske Trossamfund også nestleder i Antirasistisk Senter, men presiserer at anmeldelsen kommer fra ham som privatperson. Mandag bekrefter Kohn overfor Dagen at han anmelder forholdet, og at han oppfordrer flere til å gjøre det samme.

– Javisst anmelder jeg. Det regner jeg mange andre gjør også, sier han.

– Han sa «Fuck jøder» på en familiekonsert. Meningsinnholdet er jo at han ønsker «til helvete med jøder», sier Kohn.

På Facebook skriver Kaveh 16. juni at sitatet er tatt ut av kontekst og fremstår som feil. Jeg er ikke rasist, og jeg er ikke jødehater, skriver rapperen.

«Dersom det var noen av de yngre barna som virkelig ble støtt eller følte noen form for ubehag, så vil jeg veldig gjerne møte dem personlig på tomannshånd og beklage», skriver han videre.

Kohn mener det er forskjell på bortforklaringer og en beklagelse.

– Det holder ikke å si at uttalelsen blir tatt ut av kontekst, sier han til Dagen.

(©NTB)

[email protected]

  • 520
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]