FNs generalsekretær António Guterres var full av rosende ord om Norges rolle på den internasjonale scenen da han holdt pressekonferanse sammen med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) på Losby gods tirsdag morgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg beundrer Norge, sier FNs generalsekretær António Guterres, men understreker at det er ikke er han som bestemmer om Norge skal få en plass i Sikkerhetsrådet.

Guterres besøker Norge tirsdag, hvor han deltar på fredsmeklingssamlingen Oslo Forum og møter statsminister Erna Solberg (H). Det skjer mens Norge driver kampanje for å sikre en plass i FNs sikkerhetsråd for perioden 2021–2022.

På spørsmål om hans syn på Norges kandidatur, påpekte Guterres at han ikke har stemmerett.

– Det er medlemslandene som bestemmer. Men jeg må si at jeg beundrer Norge og rollen Norge spiller for å forhindre konflikter og løse konflikter. Også innen humanitær hjelp og utviklingssamarbeid har Norge alltid vært en ledende nasjon, sier Guterres.

Guterres deltok på en pressekonferanse med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) og Somalias statsminister, norsk-somaliske Hassan Ali Khayre på Losby Gods ved åpningen av Oslo Forum tirsdag morgen. I to dager er 120 politikere, fredsmeklere og utsendinger fra hele verden samlet i Oslo for å diskutere fredsprosesser.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]