Seks menn ble skutt i Malmö mandag kveld. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Skytingen i Malmö der tre menn ble drept utenfor en internettkafé, var gjengrelatert, opplyser politiet.

Samtlige av de seks som ble skutt, var kjenninger av politiet. De var gjengmedlemmer i Malmö, opplyser det svenske politiet på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Drapsofrene var menn på henholdsvis 19, 27 og 29 år. Ingen er pågrepet for skytingen på åpen gate. Ytterligere tre personer er såret.

annonse

– Det har pågått et intensivt etterforskningsarbeid i natt, men det er foreløpig ikke noen mistenkte eller pågrepne i saken, sier pressetalsmann for det svenske politiet, Kim Hild.

To av ofrene døde i løpet av de første timene etter skytingen. Tirsdag morgen kom beskjeden om at en tredje mann hadde dødd av skadene.

Meldingen om skuddene utenfor en internettkafé kom like etter klokken 20 mandag kveld. Det ble først meldt om fem ofre, men ifølge politiet er totalt seks personer skutt.

Jakter mørk bil
annonse

Politiet er på jakt etter en mørk bil som skal ha forlatt åstedet i høy fart, ifølge Aftonbladet.

– Én eller flere har enten skutt fra en bil eller et fast sted mot personer som befant seg utenfor internettkafeen, sa Thomas Paulsson i Malmö-politiet mandag kveld.

Politiet sperret av Drottninggatan, et område i nærheten av rettsbygningen i Malmö. Det ble også utplassert politi på akuttavdelingen på sykehuset i byen, dit ofrene ble brakt.

18-åring drept

Noen timer etter skytingen opplyste politiet at 18-åringen hadde dødd av skadene på sykehuset. Like over midnatt ble 29-åringen bekreftet drept, skriver Aftonbladet.

Politiet vil ikke ut med nærmere detaljer om hva som har hendt og hvem som er skutt, men har sagt det ikke er grunn til bekymring for publikum.

Titalls skudd

En mann som bor i nærheten, sier til Aftonbladet at det hørtes ut som det ble løsnet mellom 15 og 20 skudd med et automatvåpen.

annonse

Politiet kunne ikke bekrefte, eller avkrefte at det var blitt brukt automatvåpen tirsdag morgen.

Alle de sårede er menn. Politiet etterforsker drap og drapsforsøk.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon