Tove Bjørgaas kommer med voldsom kritikk mot Trumps politikk, men hennes arbeidsgiver NRK var ikke like streng mot Obama da han var president. Foto: Skjermdump NRK Dagsrevyen.
annonse
annonse

Den etablerte norske pressen er ikke nådig i sin kritikk mot den amerikanske presidenten, etter at Trump-administrasjonen har innført en nulltoleranse mot personer som tar seg ulovlig inn i USA. Men hvor var kritikken mot Obama?

De strenge reglene skal løse et stort problem ved grensen til USA, der mange personer prøver å snike seg ulovlig inn i landet. Trump og hans administrasjon ønsker at personer skal ta seg inn lovlig i landet gjennom passkontrollen, noe som er normalt i alle land.

Men den etablerte pressen i Norge, og ikke minst den liberale pressen i USA, har valgt å fokusere på barn som blir adskilt fra foreldrene etter at de har prøvd å snike seg ulovlig inn i USA. Avisredaksjonene i Norge bruker ord som “hjerteskjærende”, “barna rives vekk”, “barn gråter”, “barna satt i bur” osv.

annonse

Her er et utvalg av overskrifter fra de forskjellige norske avisene:

“– Trump driver en instrumentell ødeleggelse av barn for å oppnå politiske mål” (bilde av et gråtende barn) Dagsavisen

“Krever at Ivanka Trump uttaler seg om «tiltaket alle er imot»” (bilde av Ivanka Trump med solbriller) Dagbladet

“Hjerteskjærende lydopptak av barn i amerikansk grenseleir” (bilder/video av gråtende barn) TV 2

annonse

“Melania Trump til angrep på Trump-administrasjonen” NRK/Gro Holm/Tove Bjørgaas (Sistnevnte antyder at det er splid mellom førstedame og Donald Trump)

“Hillary: – Dette er en moralsk og humanitær krise” (bilder/video av gråtende barn) NRK

“Grensevakt spøker med gråtende jente som roper på «mamma»” (video av gråtende barn) Nettavisen/Thomas Paust

“Reaksjoner tyder på at Trump har gått for langt denne gangen” (bilde av gråtende barn) NRK Urix “forklarer”. 

 

Samme forhold under fredsprisvinner Obama

annonse

Men hvorfor var ikke Tove Bjørgaas og de andre norske journalistene like høylytte da barn gråt og ble sendt i samme mottakssenter under Obama-administrasjonen?

Barack Obama deporterte flere mennesker enn noen president i historien, og nådde et rekordnummer – 97 000 – av straffesaker i 2013 for ulovlige grenseoverganger.

I mai tabbet tidligere Obama-taleskriver Jon Favreau seg ut da han tvitret om mottakssentrenes umenneskelighet samtidig som han la ut bilder som var tatt i 2014, under Obamas presidentskap.

“Se på disse bildene,” skrev han. “Dette skjer akkurat nå, og det eneste som teller nå er at vi tvinger regjeringen til å sende disse barna tilbake til familiene så fort det er menneskelig mulig.”

Problemet hans var bare at bildene var fire år gamle og viste forholdene for barna mens hans egen sjef var president.

 

Breitbart-reporter Brandon Darby rapporterte også om forholdene ved grensen da Obama var president. Han er sjokkert over hvordan MSM slakter Trump når forholdene i mottaksenterne var de samme under Obama. 

I en bildeserie han og Breitbart rapporterte om i 2014, ser vi at barna hadde samme forhold under Obama-administrasjonen som vi har i dag.

– Mottakssenterne er de samme i dag som de var under Obama. Hvorfor brydde dere ikke dere den gangen? spør han på Twitter.

Ja, hvorfor bryr de seg nå og ikke da?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon