Somalias statsminister Hassan Ali Khayre (t.h.) svarte på spørsmål om de omstridte koranskolene, dit norske barn har blitt sendt som en del av barneoppdragelsen, på en pressekonferanse på Losby gods tirsdag. Til venstre utenriksminister Ine Eriksen Søreide og FNs generalsekretær António Guterres, (midten). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Somalias statsminister Hassan Ali Khayre sier landet har startet undersøkelser i koranskolesaken.

NRK har avslørt at norsksomaliske barn sendes til koranskoler i Somalia, der det er meldt om mishandling og svært streng kustus. Somalias statsminister, som også er norsk statsborger, sier han har diskutert saken med norske myndigheter.

– Vi har startet undersøkelser basert på bekymringene norske myndigheter har tatt opp, sa Khayre, som deltok på en pressekonferanse på fredsmeklingskonferansen Oslo Forum på Losby gods tirsdag.

annonse

– Vi gjør alle nødvendige tiltak for å sikre at barns rettigheter blir ivaretatt både i Norge og Somalia. Jeg vil diskutere detaljene med norske myndigheter, sa han.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon