Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse

I fjor rapporterte Resett at politiet på en del steder i Sverige ikke kunne etterforske voldtekter, på grunn av en kraftig økning i antall mordsaker. Nå opplyser Expressen om at Stockholms drapsetterforskere er for få, og ikke makter å henge med i utviklingen. Resultatet er at politifolk fra andre enheter nå må etterforske mord i den svenske hovedstaden.

– Denne sommeren er prognosemessig mer anstrengt enn de seneste. Som det ser ut akkurat nå er politiområde Nord mest belastet. Da må alle være med og hjelpe hverandre i enda større utstrekning enn normalt. Strategien var at neste mord skulle håndteres uansett hvor det skjedde, av politiområde Stockholm Syd, sier Max Åkerwall, som leder det sydlige politidistriktet i den svenske hovedstaden.

Åkerwall sier til Expressen at svensk politi er underbemannede, og en politibetjent avisen har snakket med kaller ressursmangelen galskap.

– Ressursmangelen er galskap, spør du meg. Jeg tror ikke folk forstår hvor ille det egentlig er. Grove lovbrudd er helt nedkjørte. Nå er beslutningen at man skal sende dit to personer fra lokalpolitiområdene, men jeg vet ikke hvor man skal finne disse personene, sier politibetjenten.

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]