Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Del saken
 • 542
 •  
 •  
 •  
 •  

I fjor rapporterte Resett at politiet på en del steder i Sverige ikke kunne etterforske voldtekter, på grunn av en kraftig økning i antall mordsaker. Nå opplyser Expressen om at Stockholms drapsetterforskere er for få, og ikke makter å henge med i utviklingen. Resultatet er at politifolk fra andre enheter nå må etterforske mord i den svenske hovedstaden.

– Denne sommeren er prognosemessig mer anstrengt enn de seneste. Som det ser ut akkurat nå er politiområde Nord mest belastet. Da må alle være med og hjelpe hverandre i enda større utstrekning enn normalt. Strategien var at neste mord skulle håndteres uansett hvor det skjedde, av politiområde Stockholm Syd, sier Max Åkerwall, som leder det sydlige politidistriktet i den svenske hovedstaden.

Åkerwall sier til Expressen at svensk politi er underbemannede, og en politibetjent avisen har snakket med kaller ressursmangelen galskap.

– Ressursmangelen er galskap, spør du meg. Jeg tror ikke folk forstår hvor ille det egentlig er. Grove lovbrudd er helt nedkjørte. Nå er beslutningen at man skal sende dit to personer fra lokalpolitiområdene, men jeg vet ikke hvor man skal finne disse personene, sier politibetjenten.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 542
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]