Illustrasjonsbilde. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
Del

I fjor rapporterte Resett at politiet på en del steder i Sverige ikke kunne etterforske voldtekter, på grunn av en kraftig økning i antall mordsaker. Nå opplyser Expressen om at Stockholms drapsetterforskere er for få, og ikke makter å henge med i utviklingen. Resultatet er at politifolk fra andre enheter nå må etterforske mord i den svenske hovedstaden.

annonse

– Denne sommeren er prognosemessig mer anstrengt enn de seneste. Som det ser ut akkurat nå er politiområde Nord mest belastet. Da må alle være med og hjelpe hverandre i enda større utstrekning enn normalt. Strategien var at neste mord skulle håndteres uansett hvor det skjedde, av politiområde Stockholm Syd, sier Max Åkerwall, som leder det sydlige politidistriktet i den svenske hovedstaden.

Åkerwall sier til Expressen at svensk politi er underbemannede, og en politibetjent avisen har snakket med kaller ressursmangelen galskap.

– Ressursmangelen er galskap, spør du meg. Jeg tror ikke folk forstår hvor ille det egentlig er. Grove lovbrudd er helt nedkjørte. Nå er beslutningen at man skal sende dit to personer fra lokalpolitiområdene, men jeg vet ikke hvor man skal finne disse personene, sier politibetjenten.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører