President Donald Trump speaks to the National Federation of Independent Businesses 75th Anniversary Celebration, Tuesday, June 19, 2018, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)
annonse

– Vi ønsker ikke at folk skal strømme inn i landet vårt, sa Trump på et næringslivsmøte tirsdag.

annonse

Han insisterte på at han ikke har noe ønske om å ta barn bort fra foreldrene. Dette er likevel nødvendig, ifølge presidenten.

annonse

– Når du rettsforfølger foreldrene for å komme ulovlig – noe som bør gjøres – må du ta barna bort.

Trump fortsetter også å anklage Demokratene for ikke å gå med på lovendringer som kan gjøre praksisen unødvendig.

På Twitter hevdet han tirsdag at opposisjonspartiet har som mål at ulovlige innvandrere skal strømme inn og «infisere» USA.

annonse
annonse
Trapper opp retorikken

– Demokratene er problemet. De bryr seg ikke om kriminalitet og ønsker at ulovlige innvandrere, uansett hvor ille de måtte være, strømmer inn og infiserer landet vårt, slik som MS-13, skrev presidenten.

MS-13 er en internasjonal kriminell gruppe som opererer både i USA og flere land i Mellom-Amerika.

Trump antydet også at Demokratene vil slippe ulovlige innvandrere inn i USA for å få dem som velgere.

annonse
Reklame

I Twitter-meldingen brukte han ordet «infest», som på engelsk kan brukes om skadedyr. TV-stasjonen CNN og magasinet Atlantic skriver at ordbruken bidrar til å umenneskeliggjøre innvandrere.

– Er ikke dyr

Den demokratiske kongressrepresentanten Sheila Jackson Lee avviser Trumps påstander og sier han forsøker å skremme den amerikanske befolkningen.

I Kongressen kom flere demokrater tirsdag med sterke oppfordringer om å få slutt på praksisen med å skille foreldre og barn.

– Disse barna er ikke dyr, sa kongressrepresentanten Jerrold Nadler.

Regjeringens begrunnelse for praksisen er at voksne som tar seg ulovlig inn i USA, må settes i varetekt. Det er ikke tillatt å sette barn i varetekt i USA, og de blir derfor plassert i egne interneringssentre.

Forklaringen overbeviser ikke menneskerettsorganisasjonen Amnesty International, som kaller praksisen «ren tortur». Regjeringen i Mexico fordømmer den amerikanske grensepolitikken og beskriver den som umenneskelig.

– Grusom nulltoleranse

I tillegg har flere av Trumps partifeller og fire tidligere amerikanske førstedamer reagert sterkt på at foreldre fratas barn ved grensa.

– Jeg forstår nødvendigheten av å forsterke og beskytte grensene våre, men denne nulltoleransen er grusom, skrev Laura Bush i et innlegg i Washington Post i helgen.

Hun er gift med tidligere president George W. Bush. Michelle Obama, Hillary Clinton og 90 år gamle Eleanor Rosalynn Carter har også kritisert «nulltoleransen» i sterke ordelag.

Trumps kone Melania har gitt uttrykk for at hun håper det blir enighet om lovendringer som gjør at praksisen kan avsluttes.

I Kongressen jobber Republikanerne med mulige lovendringer som vil forhindre at foreldre fratas sine barn. Én mulighet er å åpne for at barn kan sperres inne for lengre perioder sammen med foreldrene.

Trump har gitt uttrykk for at også han er tilhenger av en slik lovendring.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.