Oslo med Tøyen midt i bildet og Grefsenåsen øverst fotografert fra Ekebergåsen i juli 2015. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del

Kilder i politiet opplyser Resett om at de på lørdag skal ha fått melding om unge tenåringer, etter beskrivelsene å dømme om lag 12-13 år, som kastet stein og spyttet på gjester på en uteservering ved Tøyensenteret i det sentrale Oslo.

Gjengen med ungdommer skal ha bestått av ti gutter og syv jenter. Gjengen med ungdommer skal ha beveget seg mot Kiwi-butikken ved torget og oppførte seg aggressivt. Det skal ifølge intern informasjon hos politiet ha vært tilløp til slåsskamp, men situasjonen skal omsider ha roet seg.

Vedkommende som tok kontakt med politiet skal ha fått beskjed om at etaten ikke hadde nok kapasitet til å håndtere situasjonen.

– Politiet reiser ikke ut på slike oppdrag lenger. Man skal ikke gjøre det før det skjer noe virkelig alvorlig. Disse ungdommene er så unge. Barnekonvensjonen setter en stopper for at disse handlingene kan få konsekvenser.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Men kan ikke barnevernet ta seg av det?

– De har ikke sjans. Deres kapasitet er sprengt. Og vi i politiet mangler virkemidler og hjemler til å hamle opp med det, forteller tipseren i politietaten.

For ikke lenge siden ble det rapportert om en lignende hendelse, der en gjeng ungdommer skal ha kastet stein og appelsiner mot gjester ved en uteservering ved Tøyen torg. Ifølge Resetts kilder i politiet skal dette være de samme ungdommene som skapte støy sist helg. Ungdommene har i hovedsak somalisk bakgrunn. Ifølge politiet er det vanlig forekommende at denne ungdomsgjengen skaper problemer på Tøyen.

– Dette dreier seg om et pågående problem, og det forekommer noe nesten daglig, der denne, samme gjengen lager kvalme i bydelen. Vi får stadig inn meldinger som involverer akkurat disse ungdommene.


Del