Nordmenns tillit til det norske rettssystemet er tynnslitt etter frifinnelsen av Stella Mwangi. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

Politiet anker dommen etter at Stella Mwangi (31) ble i frifunnet i Oslo tingrett for forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse. Men er tilliten til det norske rettssystemet i ferd med å rakne?

Politiet mente Mwangi var beruset da hun kjørte ned Bernt Ankers gate i Oslo, og at hun krasjet inn i flere parkerte biler før hun forlot kjøretøyet. Men selv om politiet mente hun kjørte i ruspåvirket tilstand, ønsket ikke aktoratet å sikte henne for promillekjøring.

Mwangi hadde en promille på 2,2 da hun ble pågrepet. Politiet fant spor av cannabis i blodet hennes, og artisten har selv innrømmet at hun drakk øl og en halv flaske whiskey samme dag hendelsen fant sted.

annonse

Hun skal også ha kalt politiet rasister da hun ble bedt om å ta blodprøve etter arrestasjonen. 


– Kommer langt med tårevåte øyne

På sosiale medier er mange frustrert på det norske rettssystemet som lar en kjent person gå fri etter harde bevis fra politiet.

annonse

Her er noen få reaksjoner (av mange) fra Facebook:

– Troverdigheten til rettsapparatet blir etterhvert nokså tynnslitt. Hadde en ukjent Ola Normann blitt dømt på samme måte?

– Skulle tro dommerne går på sterkere saker enn alkohol.

– Når den dommen er rettskraftig så er det vel lov og kjøre i beruset tilstand om det er cannabis eller alkohol?

– En etnisk norsk mann hadde spikret paller i minst førti dager med så høy promille.

– Kommer langt med en god advokat og tårevåte øyne.

annonse

– Norge kan ikke lenger påberope seg at landet er en rettsstat. Så mange rare dommer som er avlagt i det siste og hvor alle går i favør av ikke-etniske nordmenn viser domsstolenes sanne ansikt. Hva gjør justisministeren? Sitter han musestille og håper dette skal gå over av seg selv. Og har statsadvokaten tatt ferie?

 

Retten var delt

Oslo tingrett frifant Mwangi på alle punkter. Både for uaktsom kjøring, forulemping av offentlig tjenestemann og for å ha kjørt etter en hendelse i trafikken, slik hennes forsvarer ba om.

Retten var imidlertid delt i sin avgjørelse 1. juni. I dommen heter det blant annet:

«Det er overveiende sannsynlig at tiltalte har kjørt i beruset tilstand, men det kan ikke utelukkes at hendelsesforløpet var slik tiltalte har forklart.»

Når det gjaldt posten om forulemping av politibetjenter var det også uenighet mellom dommerne. Men de to meddommerne ga sin avgjørelse i favør av Mwangi.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon