Tyrkias statsminister Binali Yildirim, mener den israelske Melodi Grand Prix-vinneren Netta Barzilai ikke kan synge. Foto: AFP PHOTO / Francisco LEONG
annonse
annonse

Landene som dømte i Eurovision-finalen i Lisboa, der den israelske sangerinnen ‎Netta Barzilai vant med sin tekno-danselåt Toy, endret reglene for å sikre at neste års Eurovision skulle bli holdt i Jerusalem, hevder Tyrkias statsminister Binali Yildirim. Dette mener han kan føre til en religionskrig. Statsministeren kaller disse landene, hovedsakelig Tyrkias NATO-allierte, for «imperialistiske»

«De lot Israel vinne, selv om Israel ikke hadde nok poeng, så de kunne være vert for konkurransen,” sa han under en valgtale i forbindelse med det forestående parlamentsvalget.

For sikkerhets skyld understreket statsministeren i sin valgtale at vinnersangen «ikke var god» og at vinneren, Netta Barzilai, «ikke kan synge».  Det samme mente han om alle israelere. «Israel vet kun hvordan man dreper, ikke synger,» sa den tyrkiske statsministeren.

annonse

Tyrkia trakk seg ut av de årlige sangkonkurransene i 2012 på grunn av misnøye med konkurransereglene, skriver Israel Hayom. Regelendringene hadde ingenting med Israel å gjøre. Tyrkia var spesielt misfornøyd med at de fem landene som gir mest penger til European Broadcasting Union gikk direkte til finalen uten å måtte kvalifisere seg gjennom en semifinale.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon