Mazyar Keshvari er sjokkert over bildet politiker-kollega Shoaib Sultan delte på Facebook. Foto: NTB Scanpix.
annonse
annonse

Frps Mayzar Keshvari er rasende etter at MDG–politiker Shoiab Sultan, delte et bilde som sammenligner ulovlige innvandrere i USA med Holocaust-massakren under andre verdenskrig.

– Det er forståelig, menneskelig og legitimt å være mot at foreldre og barn som tar seg ulovlig inn blir separert fra hverandre på grensen til USA. Jeg tar derimot avstand fra og fordømmer på det sterkeste å sammenligne denne praksisen med Holocaust der millioner av mennesker ble drept av nazister på grunn av sin opprinnelse, etnisitet, legning og tro, skriver Meshvari på Facebook.

Sultan delte dette bildet på sin Facebook-side på onsdag.

Politikeren er opprørt over at en fremtredende politiker kan sammenligne Trump–administrasjonen med Hitlers brutale regime, som kostet flere millioner jøder livet i konsentrasjonsleirer.

annonse

– Det er helt uakseptabelt, historieløst og forkastelig av rådgiver i Antirasistisk Senter og MDG-politiker, Shoaib Sultan, å trekke en slik slutning ved å dele dette bildet! Uakseptabel praksis kan og må aldri settes i samme kontekst som den verste systematiske massakren og etniske rensningen i historien, fortsetter Frp–politikeren.

Beklager

Etter først å ha forsvart FB–posten sin, valgte Shoaib Sultan senere på kvelden å slette teksten og bildet han la ut. Kritikken ble for stor. Han la også ut en form for beklagelse hvor han mente seg misforstått.

annonse

– Jeg la ut to bilder som noen har satt sammen av barn som fengsles i USA idag, og et bilde fra barn i konsentrasjonsleire i Tyskland. Jeg mener det reiser et helt relevant poeng om barn i konsentrasjonsleire som dømmes som grupper og uten lov og dom, men skjønner samtidig at mange oppfatter det eller vil ønske å oppfatte det som at jeg sammenligner det som skjer med Holocaust, skrev Sultan senere på kvelden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon