Mazyar Keshvari er sjokkert over bildet politiker-kollega Shoaib Sultan delte på Facebook. Foto: NTB Scanpix.
Del saken
 • 306
 •  
 •  
 •  
 •  

Frps Mayzar Keshvari er rasende etter at MDG–politiker Shoiab Sultan, delte et bilde som sammenligner ulovlige innvandrere i USA med Holocaust-massakren under andre verdenskrig.

– Det er forståelig, menneskelig og legitimt å være mot at foreldre og barn som tar seg ulovlig inn blir separert fra hverandre på grensen til USA. Jeg tar derimot avstand fra og fordømmer på det sterkeste å sammenligne denne praksisen med Holocaust der millioner av mennesker ble drept av nazister på grunn av sin opprinnelse, etnisitet, legning og tro, skriver Meshvari på Facebook.

Sultan delte dette bildet på sin Facebook-side på onsdag.

Politikeren er opprørt over at en fremtredende politiker kan sammenligne Trump–administrasjonen med Hitlers brutale regime, som kostet flere millioner jøder livet i konsentrasjonsleirer.

– Det er helt uakseptabelt, historieløst og forkastelig av rådgiver i Antirasistisk Senter og MDG-politiker, Shoaib Sultan, å trekke en slik slutning ved å dele dette bildet! Uakseptabel praksis kan og må aldri settes i samme kontekst som den verste systematiske massakren og etniske rensningen i historien, fortsetter Frp–politikeren.

Beklager

Etter først å ha forsvart FB–posten sin, valgte Shoaib Sultan senere på kvelden å slette teksten og bildet han la ut. Kritikken ble for stor. Han la også ut en form for beklagelse hvor han mente seg misforstått.

– Jeg la ut to bilder som noen har satt sammen av barn som fengsles i USA idag, og et bilde fra barn i konsentrasjonsleire i Tyskland. Jeg mener det reiser et helt relevant poeng om barn i konsentrasjonsleire som dømmes som grupper og uten lov og dom, men skjønner samtidig at mange oppfatter det eller vil ønske å oppfatte det som at jeg sammenligner det som skjer med Holocaust, skrev Sultan senere på kvelden.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 306
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]