Skjermdump NRK
Del saken
  • 4K
  •  
  •  

NRK måtte endre tekst i sin artikkel om innvandring etter å ha fått massiv kritikk i kommentarfeltet på Facebook.

– Slutt å føre folk bak lyset, var svaret til en facebook-bruker som gjorde at NRK til slutt måtte endre sin artikkel om nordmenns forhold til innvandring.

NRK-saken handlet om en rapport fremlagt av Integrerings- og mangfaldsdirektoratet (IMDi) der de undersøkte holdningene til nordmenn angående innvandring.

NRK valgte å skrive i sin tittel at «nordmenn var mindre skeptisk til innvandring». En misvisende og feil konklusjon på rapporten som ble fremlagt. Etter massiv kritikk oppdaterte NRK saken med følgende kunngjøring:

«NRK presiserer: I ein tidlegare versjon av denne saka opplyste NRK at nordmenn er blitt litt mindre skeptiske til innvandring. Dette var upresist. Rapporten viser at nordmenn er blitt meir positive til å ta imot flyktningar med behov for beskytting».

– Polarisert nyhetsformidling

Statskanalen gjorde endringen da folk reagerte kraftig i kommentarfeltet på Facebook.

En person presiserte at NRK bør holde seg for god til å drive polarisert nyhetsformidling.

– Innvandring er ikke det samme som å hjelpe flyktninger. Dersom dere hadde klart og eller ønsket å skille mellom asylsøkere flyktninger og innvandrere så ville dere fått andre resultater, dette er politisert nyhetsformidling som grenser til «false news» som dere bør holde dere for gode til. Forsøk heller å rapportere objektivt uten politisk synsing så blir dere ikke helt irrelevante i fremtiden, skriver mannen.

Også flere andre reagerte kraftig.

 

 

 

 

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 4K
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]