Skjermdump NRK
annonse

NRK måtte endre tekst i sin artikkel om innvandring etter å ha fått massiv kritikk i kommentarfeltet på Facebook.

annonse

– Slutt å føre folk bak lyset, var svaret til en facebook-bruker som gjorde at NRK til slutt måtte endre sin artikkel om nordmenns forhold til innvandring.

annonse
Reklame fra Resett butikken

NRK-saken handlet om en rapport fremlagt av Integrerings- og mangfaldsdirektoratet (IMDi) der de undersøkte holdningene til nordmenn angående innvandring.

NRK valgte å skrive i sin tittel at «nordmenn var mindre skeptisk til innvandring». En misvisende og feil konklusjon på rapporten som ble fremlagt. Etter massiv kritikk oppdaterte NRK saken med følgende kunngjøring:

annonse
Reklame

«NRK presiserer: I ein tidlegare versjon av denne saka opplyste NRK at nordmenn er blitt litt mindre skeptiske til innvandring. Dette var upresist. Rapporten viser at nordmenn er blitt meir positive til å ta imot flyktningar med behov for beskytting».

– Polarisert nyhetsformidling

Statskanalen gjorde endringen da folk reagerte kraftig i kommentarfeltet på Facebook.

En person presiserte at NRK bør holde seg for god til å drive polarisert nyhetsformidling.

– Innvandring er ikke det samme som å hjelpe flyktninger. Dersom dere hadde klart og eller ønsket å skille mellom asylsøkere flyktninger og innvandrere så ville dere fått andre resultater, dette er politisert nyhetsformidling som grenser til «false news» som dere bør holde dere for gode til. Forsøk heller å rapportere objektivt uten politisk synsing så blir dere ikke helt irrelevante i fremtiden, skriver mannen.

Også flere andre reagerte kraftig.

 

 

 

 

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.