Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politijuristenes leder melder om krise i alle Norges politidistrikter på grunn av underbemanning blant juristene.

Interne bekymringsmeldinger som NRK har fått tilgang til viser flere problemstillinger i politiet: Alvorlig underbemanning blant juristene, mange jobber seg syke, grove saker blir liggende over ett år og ferdig etterforskede saker blir liggende urørt.

En av bekymringsmeldingene NRK har fått tilgang til gjelder Øst politidistrikt hvor tre jurister i en periode måtte fylle sju stillinger. Der omtales blant annet en ubehandlet begjæring om besøksforbud, hvor en voldsdømt mann med rusproblemer hadde sendt trusler til en kvinne i form av bilder av en pistol og kvinnen med et kulehull i panna.

annonse

– Dette hadde mildt sagt vært ille for politidistrikt Øst om denne damen ble drept i denne perioden uten at politiet hadde tatt tak i saken på noe vis, skrev juristene.

Sverre Bromander, leder for fagforeningen Politijuristene i Juristforbundet som representerer over 1.000 jurister, bekrefter situasjonen.

– Det er krise, og på mange måter en varslet krise. Tilnærmet hver gang vi snakker med tillitsvalgte får vi høre at det ikke ser bra ut. Alle politidistriktene har det vanskelig, sier han til NRK.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon