Islands trener Heimir Hallgrímsson under torsdagens pressekonferanse i Volgograd. Foto: Nicolas Asfouri / AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Islands trener Heimir Hallgrímsson går for gull når Nigeria er motstander i fotball-VM fredag.

Island åpnet mesterskapet med ett poeng etter 1–1 mot Argentina da Lionel Messi bommet på straffe.

Alt tyder dessuten på at islendingene må klare seg uten Jóhann Berg Gudmundsson. Burnley-vingen pådro seg en strekk i leggen i kampen mot Argentina.

annonse

Hallgrimsson antydet torsdag at det kan bli flere endringer i laget, da han snakket i 30 graders varme i Volgograd foran møtet i VMs gruppe D:

– Vi har alltid en plan i hodet, og det blir definitivt forandringer på laget. Vi har rotert mye under forberedelsene til mesterskapet, og det er også andre som har gjort det bra. Det blir ikke noe skifte av taktikk, sa treneren som overtok etter Norge-trener Lars Lagerbäck.

Hallgrimsson la ikke skjul på ambisjonene.

– Vi forventer å vinne, selv om vi vet at Nigeria blir en tøff motstander.

annonse

Nigeria åpnet VM med 0-2-tap for Kroatia.

– De har et fysisk og sterkt lag, og de er raske. De er godfe atleter alle mann, og de spiller et direkte og godt angrepsspill. Jeg må kredit til treneren deres (Gernot Rohr) for deres gode organisering.

Etter torsdagens trening på Volgograd Arena fikk de islandske spillerne også møte sine familier for første gang i mesterskapet i Russland.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon