Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Ifølge svenske medier har alle de fire drepte vært innblandet i gjengkriminalitet. Det har angivelig også de til sammen seks mennene som er pågrepet etter drapene, ifølge Aftonbladet.

– Alt henger sammen. De holder til i samme kretser, sier en politikilde til avisen.

Etter å først ha vært tilbakeholdne, bekreftet politiet fredag at to menn i 30-årene og en i 40-årene er pågrepet og mistenkt for å være involvert i drapet på en 24-åring torsdag kveld.

annonse

De vil imidlertid ikke bekrefte opplysningene om at torsdagens drap kan knyttes til skytingen utenfor en internettkafé i Drottninggatan mandag.

– Hva som har kommet fram under etterforskningen hittil, vil vi ikke gå ut med, men det er fortsatt en viktig del av dette å se på om det fins noen kobling, selvfølgelig, sier Anna Göransson ved politiet i region Syd til Expressen.

Rømte

Den drepte 24-åringen satt i en bil i bydelen Lindängen da det ble åpnet ild fra en moped med to mørkkledde menn. Mopeden forsvant fra stedet i høy fart. Enda en mann befant seg i bilen, men han ble ikke truffet.

annonse

24-åringen skal ifølge Aftonbladet ha nær tilknytning til en ung mann som er innblandet i en gjengkonflikt i Malmö, og var ifølge avisen kjent for politiet fra tidligere.

En av mennene som er pågrepet etter drapet, skal ha vært til stede og blitt påført lettere skader under trippeldrapet mandag. Hele seks personer ble da skutt utenfor en internettkafé, hvorav tre ble drept.

Gjengkonflikt

Politimester Stefan Sintéus i Malmö uttalte etter mandagens skyting at hendelsen knyttes til en gjengkonflikt, som har ligget og ulmet i rundt et år i byen.

Akkurat nå pågår det tre-fire gjengkonflikter, ifølge politimesteren.

– Når man har med denne typen gjenger å gjøre, fins det alltid risiko for at det kommer en form for hevnaksjon, uttalte han på en pressekonferanse tidligere denne uka.

NTB-TT

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon