Illustrasjonsbilde. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Lime-dommen er etterlengtet, men myndighetene skulle gjort mer tidligere for å hindre arbeidslivskriminalitet, mener Virke.

annonse

– Virke og handelsbransjen ble rystet da denne saken ble rullet opp, så dommen er etterlengtet. Men myndighetene skulle vært langt mer aktive før for å unngå at en slik praksis vi har sett i Lime. Nå håper vi at aldri vil oppleve noe slikt igjen, sier sikkerhetsrådgiver Thor Martin Bjerke i Virke.

annonse

Bjerke har vært prosjektleder for Fellestiltakene mot arbeidslivskriminalitet. Han roser imidlertid regjeringen for arbeidet med å bekjempe arbeidslivskriminalitet de siste årene.

– Den sittende regjeringen har gjort mye for å bekjempe denne typen arbeidskriminalitet med bedre samarbeid og informasjonsutveksling på tvers av etater, som arbeidstilsynet og politiet, sier Bjerke.

På vegne av handelsbransjen tok Virke initiativ til felles tiltak i samarbeid med LO for å jobbe forebyggende mot arbeidslivskriminalitet.

annonse
annonse

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.