Belgias Eden Hazard i oppgjøret mot Panama. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Belgias øyne er rettet mot åttedelsfinalen allerede før lørdagens VM-kamp mot Tunisia, men bare nesten.

For Belgia vil helst unngå at den siste gruppespillskampen mot England blir avgjørende med tanke på avansement, og dermed er det tre poeng som gjelder mot Tunisia også.

Etter 3-0 over sjanseløse Panama i åpningskampen, er Belgia i dytten foran kampen på Spartak stadion.

annonse

Romelu Lukaku scoret to mål mot Panama, mens Chelseas Eden Hazard måtte gå målløs av banen etter å ha fått røff behandling gjennom hele kampen.

– Det er alltid en fare for at han kan bli alvorlig skadd når han blir taklet så hardt gang etter gang, sa Belgias trener Roberto Martínez.

Historie

Belgia har så absolutt historien på sin side foran møtet med Tunisia. Tunisia har aldri slått et lag fra Europa i noe VM-sluttspill. Den tidligere kolonimakten fra Vest-Europa blir antakelig også en lei nøtt.

I tillegg til Lukaku, var det Dries Mertens som nettet mot Panama.

– Vi visste før turneringen startet at folk ville si at Belgia burde vinne alle kamper, og selvsagt ønsker også vi. Vi vant den første, og vi ønsker å vinne lørdag. Vi er nødt til å ta kamp for kamp, sa nevnte Eden Hazard.

Belgia er ranket som verdens tredje beste landslag og kom til kvartfinalen for fire år siden. Det beste de noensinne har gjort var å ta seg til semifinalen i 1986.

annonse
Tilbake

To svært rutinerte 32-åringer kan være på plass i førsteelleveren mot Tunisia. Verken Vincent Kompany eller Thomas Vermaelen var med mot Panama, men er trolig med igjen nå.

Tunisia har ingen intensjoner om å selge seg billig. Både Egypt og Marokko er begge uten mulighet til avansement etter to kamper, og de afrikanske lagene har ikke startet mesterskapet bra.

– Vi tapte kampen, men ikke krigen, sa spissen Fakhreddine Ben Youssef etter tapet for England.

(©NTB)

[email protected]

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon