Heimir Hallgrimsson vil bruke minnene Island har mot Kroatia i den avgjørende gruppespillskampen i VM. Foto: AP Photo/Andrew Medichini / NTB scanpix.
Del

Island må vinne den siste gruppespillskampen i VM mot Kroatia for å avansere til åttedelsfinalen, og laget vil bruke de gode opplevelsene de har mot kroatene.

Fredag tapte Island 0-2 mot Nigeria, og laget må dermed ta tre poeng mot Kroatia for å ha muligheten til å avansere videre fra gruppespillet.

Og nettopp Kroatia har Island gode erfaringer med. I forrige møte på Island ble kroatene slått 1-0, og islendingene endte til slutt foran Kroatia i VM-kvalifiseringen.

– Vi var foran dem i gruppen, og vi har allerede slått dem på Island, så i det minste har vi selvtilliten med oss når vi skal spille mot dem, sier landslagstrener Heimir Hallgrimsson.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Vi har spilt mot Kroatia fire ganger på fire år, og vi har sagt at vi er som et ektepar. Vi prøver å bli skilt, men vi møtes alltid igjen.

Før siste runde tirsdag, har Island og Argentina ett poeng hver, mens Kroatia topper gruppen med seks poeng. Etter fredagens seier har Nigeria tre poeng på annenplass.

(©NTB)

[email protected]


Del