Heimir Hallgrimsson vil bruke minnene Island har mot Kroatia i den avgjørende gruppespillskampen i VM. Foto: AP Photo/Andrew Medichini / NTB scanpix.

Island må vinne den siste gruppespillskampen i VM mot Kroatia for å avansere til åttedelsfinalen, og laget vil bruke de gode opplevelsene de har mot kroatene.

annonse

Fredag tapte Island 0-2 mot Nigeria, og laget må dermed ta tre poeng mot Kroatia for å ha muligheten til å avansere videre fra gruppespillet.

Og nettopp Kroatia har Island gode erfaringer med. I forrige møte på Island ble kroatene slått 1-0, og islendingene endte til slutt foran Kroatia i VM-kvalifiseringen.

– Vi var foran dem i gruppen, og vi har allerede slått dem på Island, så i det minste har vi selvtilliten med oss når vi skal spille mot dem, sier landslagstrener Heimir Hallgrimsson.

– Vi har spilt mot Kroatia fire ganger på fire år, og vi har sagt at vi er som et ektepar. Vi prøver å bli skilt, men vi møtes alltid igjen.

Før siste runde tirsdag, har Island og Argentina ett poeng hver, mens Kroatia topper gruppen med seks poeng. Etter fredagens seier har Nigeria tre poeng på annenplass.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.