En protestant utenfor Det Nasjonale Universitetet i Nicaragua, Managua, Nicaragua, 23 Juni, 2018. Foto: REUTERS/Andres Martinez Casares
annonse
annonse

Minst sju mennesker, blant dem et ett år gammelt spedbarn, ble drept i en ny bølge av uro i Nicaragua de siste dagene.

Kort etter midnatt lørdag strømmet politi og paramilitære styrker inn i seks nabolag i Managua og det nasjonale universitetet UNAN der rundt 450 studenter har barrikadert seg.

To studenter ble drept på universitetet, og de andre ble drept i nabolagene som ble stormet.

annonse

Spedbarnet ble drept da moren var på vei til en barnevakt, og et vitne sier at hun selv så at det var uniformert politi som skjøt. Myndighetene selv sier at han ble drept av en kriminell som ville hindre politi i å rydde bort barrikader.

De nye episodene fant sted kort etter at Den internamerikanske menneskerettighetskommisjonen la fram en rapport der den nicaraguanske regjeringen blir anklaget for å ha krenket menneskerettighetene i forbindelse med uroen som startet i april.

Uroen oppsto i protest mot en pensjonsreform som regjeringen til president Daniel Ortega la fram. Opposisjonen krever nå at han går av.

annonse

Minst 215 mennesker er drept i uroen, ifølge nicaraguanske menneskerettighetsgrupper.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon