Direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth . Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

Det blåser nok en gang rundt Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge. Denne gangen viser hun at det er greit for et statseid selskap å bryte regler for ansettelse. Den styrtrike arvingen til FERD-konsernet Katharina Gamlemshaug Andresen er prøvd lurt inn bakveien til en angivelig midlertidig praktikantstilling i Innovasjon Norges HR-avdeling.

Praktikantstilling

Opprinnelig så skulle denne stillingen vare i 10 måneder, men det ble oppdaget internt at man kun kan gi slike stillinger varighet i 6 måneder. Riktignok er Innovasjon Norge et såkalt Særlovselskap som betyr at IN er opprettet og drives med hjemmel i egen lov. Det betyr derimot ikke at IN kan tolke det norske lovverket som de vil når det gjelder ansettelser i statseide selskaper.

Det er ikke fritt for at man undrer seg over hvordan spillet rundt denne stillingen har foregått i forkant av ansettelsen. Traaseth påstår at hun ikke ante at Andresen hadde fått stillingen før hun ble gjort oppmerksom på det av journalister i etterkant.

annonse

På litt over to uker klarte den unge Ferd-arvingen å sende en generell forespørsel til sitt forretningsidol Traaseth til hun ble tilbudt praktikantstilling i INs HR-avdeling. Det at Traaseth kopierte sin egen HR-direktør i sitt «svarbrev» til Andresen hadde helt sikkert ingen effekt på HR-direktøren da hun valgte Andresen framfor 2-3 andre som hadde søkt stilling hos IN.

Direkte ansettelser

Iflg Traaseth så skal IN inneha et mandat til å foreta «direkte» ansettelser uten utlysning i spesielle tilfeller når ekstra behov oppstår. Tidligere styreleder i IN, Per Otto Dyb, sier han aldri tidligere har hørt om slike tilfeller. Gunnar Bovim, nåværende styreleder i IN, har informert om at styret har bedt om en redegjørelse for ansettelsen i styremøte kommende fredag 29.Juni.

Fra Innovasjon Norges egen nettside

Etikk og etterlevelse i Innovasjon Norge

Innovasjon Norge skal være et selskap med ansvarlige og etisk bevisste medarbeidere. Dersom du (i) opplever at Innovasjon Norge ikke utøver sin virksomhet i samsvar med gjeldende rett eller allmenne etiske normer eller (ii) er kjent med at Innovasjon Norge utsettes for misligheter fra kunder eller andre, ønsker vi at du melder fra til oss. Ved å varsle kan du hjelpe Innovasjon Norge gjøre de riktige tingene på de riktige måtene.

annonse

Så gjenstår det å se hva som kommer ut av forestående styremøte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon